Trikovi

Tvrtka za selidbe otkriva što trebate znati o selidbi pri lošem vremenu

Shutterstock
16.12.2019.
u 06:05

Sunčano vrijeme isto tako može biti izazovno za selidbe, no kiša i snijeg jedni su od zahtjevnijih

Nepredvidivo vrijeme često je razlog za odgađanja selidbe, a stručnjaci u tome, tvrtka za selidbe Allied Van Lines, tom je problemu odlučila stati na kraj te je istaknula nekoliko trikova uz koje će selidba prilikom lošeg vremena biti lakša.

Prva na popisu zadataka, neočekivano se pronašla odjeća u kojoj ćete se seliti. Naime, vremensku bi prognozu trebali pratiti tjednima, ali i danima prije selidbe kako bi se mogli pripremiti. Zatim, na temelju tih podataka, unaprijed si pripremite odjeću u kojoj ćete se seliti te tako osigurajte sve što vam je potrebno ako se selite za lošeg vremena. 

Kiša

Sitna kiša neće uzrokovati probleme prilikom selidbe, no selidba dok vani pljušti kiša mogla bi biti izazovna, no nije nemoguća. 

Ukoliko je kiša neumoljiva, najbolje bi bilo da odustanete od selidbe, navode, no ako to nije moguće, pomozite si s nekoliko trikova. 

Najvažnija stvar prilikom selidbe dok pada kiša, očuvanje je imovine suhom. Kako bi to bilo moguće, kamion za selidbu približite što je više moguće ulaznim vratima, a namještaj prekrijte folijom sa zračnim jastučićima te je dodatno prekrijte plastičnom folijom.  

Foto: Shutterstock

Pritom vodite računa o tome da kamion ne propušta kišu, a ručnicima, dekama ili folijom sa zračnim jastučićima obložite podove doma kako ne bi bio oštećen od kiše ili od samih radnika.  

Jedan način kako izbjeći talve situacije, organiziranje je radnika tako da su jedni unutar doma, a drugi izvan te da si međusobno predaju namještaj sve dok on ne dođe do kamiona.

Dakako, pripremite i dodatne ručnike kako bi im omogućili da se posuše. 

Susnježica i snijeg

Selidba u zimskim uvjetima zahtijeva dodatni posao s vaše strane jer ste tada zaduženi za očuvanje prostora na kojem se odvija selidba sigurnim. Naime, zimi se tlo zna zalediti ili zna pasti snijeg, a oba su ta stanja izrazito pogodna za padove i lomove koji nastaju pritom.

Iz tog razloga, držite prilaze domu čistima i od leda i od snijega, a to učinite i prije nego tvrtka za selidbu dođe. Nravno, za svaki slučaj, pripravnima držite lopate i sol ukoliko se čišćenje bude moralo ponoviti. 

Prilikom selidbe u ovim uvjetimna držite se pravila o selidbi prilikom kiše, odnosno, zaštitite svoju imovinu od vode te kamion držite što bliže vratima.

Također, jednako tako bi bilo dobro i podove obložiti ručnicima te radnike organizirati u isti lanac kao i prilikom selidbe dok kiši. 

Selidba zimi zahtijevat će pripremu toplih napitaka i vode spremnima za radnike, a bilo bi dobro ako imte i prijenosnu grijalicu kako bi se brzo zagrijali. 

Naposljetku, vodite računa o tome da, ako je vrijeme loše, tvrtka za selidbu neće poslati kamione na teren, ali to isto znači da ni oni koji se žele useliti, ne mogu useliti iz istog razloga. Dakako, pritom bi trebali u jednu kutiju spremiti sve ono što bi vam moglo zatrebati u takvim uvjetima kada ste osuđeni na čekanje. 

Sunce

Većina ljudi smatra kako je sunčano vrijeme najbolje za selidbe, no i takvo vrijeme može biti izazovno jer može izazvati opekline od sunca te dehidraciju.

Iz tog je razloga dobro pripremiti kremu za sunčanje te dovoljno pića kojeg mogu koristiti svi, posebice oni koji se bave teškim fizičkim radom. 

No, budući da sve vremenske prilike mogu biti izazovne, prilikom selidbe je najbolje ostati smiren te se ne živcirati ako one potraju. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije