topliji dani

Trendovi za vanjski prostor: Počnite razmišljati o vrtnom namještaju, ima sjajnih noviteta

Lesnina
14.02.2022.
u 10:23

Ako je u pitanju mali prostor, tada je dobro kupiti namještaj na sklapanje ili onaj manjih dimenzija. Ovalni i okrugli stolovi uvijek su bolje rješenje za male balkone i terase od uglatih

Kako nam se bliži proljeće, vrijeme je za razmišljanje o idealnom vrtnom namještaju, posebno ako ga uspijete uhvatiti na sniženju. Da bismo u potpunosti uživali na balkonu ili terasi, svakako je potrebno opremiti taj prostor - od ukrasnih biljaka, preko garniture za sjedenje pa do ukrasa. Tada će doživljaj biti potpun, a i moći ćete ugostiti i prijatelje i obitelj te, ako je prostor dovoljno velik, prirediti zabave i druženje uz roštilj.

Foto: Lesnina

Prije nego krenete u opremanje, trebate imati nekoliko stvari u vidu: za koju namjenu je garnitura (samo za druženje ili želite pravu garnituru za objed), zatim kakav materijal želite i je li on pravo rješenje za vaš prostor. Primjerice, ako terasa ili balkon nisu natkriveni, tada odustanite od drvenog namještaja, bez obzira na razna zaštitna sredstva koja na njega možete nanijeti. Vlaga i kiša će ga kad-tad uništiti, odnosno dorpinjeti njegovu bržem propadanju.

Foto: Emmezeta

Za otvorene prostore rješenje su - plastika i metal te kvalitetnije vrste ratana. Naravno, da bi prostor izgledao toplije, možete ih dopuniti jatucima za naslon i sjedenje u zanimljivim dekorima i od pamuka. Od kiše ćete ih sačuvati škrinjom za odlaganje jastuka ili specijalnom plastičnom presvlakom.

Foto: IKEA

Ako je u pitanju mali prostor, tada je dobro kupiti namještaj na sklapanje ili onaj manjih dimenzija. Ovalni i okrugli stolovi uvijek su bolje rješenje za male balkone i terase od uglatih. Dobro rješenje je i stol koji se može razvlačiti, odnosno onaj koji s jedne ili dvije strane ima dijelove koji se mogu spuštati ili dizati.

Foto: Emmezeta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije