NE BACAJTE GA

Talog od crne kave: tjera mrave i neugodne mirise, hrani biljke...

talog kave
Foto: Shutterstok
1/3
14.09.2015.
u 08:30

Ne bacajte talog od crne kave. Može biti odlično prirodno sredstvo i pomagač u riješavanju nekih nezgodnih situacija u domu

Iako ga uglavnom ili bacimo u smeće ili isperemo u sudoperu, talog od crne kave može biti i te kako korisno sredstvo u domaćinstvu.

U borbi protiv mrava
Ne koristite otrovne proizvode da bi svoj dom zaštitili od kolone mrava, posebno ako imate malu djecu ili kućne ljubimce. Rat protiv mrava objavite s talogom kave. Njegov miris odbija mrave. Dovoljno je na tanjurić staviti talog i mravi će zaobići vašu kuhinju. Inače, u vrtu talog kave odbija puževe, ali i različite druge kukce koji mogu napraviti štetu na gredicama.

Odlično gnojivo
Zahvaljujući svojim svojstvima talog kave je dobro gnojivo za biljke pa s njim možete zaliti biljke. Razblažite ga vodom i dobit ćete prirodno tekuće gnojivo za vrtne biljke i lončaice. To je idealna hrana za lišće.

Foto: Shutterstok

Protiv neugodnih mirisa
Kava apsorbira mirise, stoga odlično talog kave staviti u staru najlonku, napraviti lopticu i ostaviti u zamrzivaču ili hladnjaku, smočnici ili kuhinjskom ormaru s namirnicama. Malo taloga ostavite i u pepeljari, neugodan miris cigareta brzo će nestati.

U borbi protiv mrlja
Koristan je i saveznik u čišćenju podova, posebno ako se prolije nešto slatko. Dovoljno je navlažiti meku tkaninu u malo kave i nježno trljati zapraljnu površinu Mrlja će odmah nestati s uistinu zapanjujuće rezultate! Time će se izbjeći korištenje kemikalija koje se u mnogim slučajevima oštetiti osjetljivu površinu ogrebotina i utora. TURN i očistiti dimnjak

Čisti i rešetku roštilja
Talog kave i novine dovoljni su da na eko način očistite svoju rešetku roštilja. Ako kavu stavimo u peć, očistit će i dimnjak.

Foto: Shutterstok

Tkanine u boji
Dodavanje malo topog taloga otklonit će i mrlje s odjeće. Trljajte talogom mrlju, a zatim talog uklonite s fenom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije