bogatstvo oblika

Očaravajući svijet zavodljviih rasvjetnih tijela Arika Levyja

arik levy rasvjeta
Foto: ariklevy.fr
1/22
26.07.2016.
u 08:30

Poznati izraelski produkt dizajner i umjetnik najviše je nagrada dobio upravo za svoja maštovita i originalna rasvjetna tijela

Izraelski dizajner s pariškom adresom Arik Levy, poznat u svijetu kreativaca po svojoj duhovitoj izjavi kako je stvaranje zapravo nemogućnost kontrole mišića, ipak je mnogo poznatiji po svojim radovima - umjetničkim instalacijama, uređenjima interijera i javnih prostora, produkt dizajnu.

Njegova kreativna rješenja pobuđuju veliku pažnju javnosti i struke, o čemu svjedoče brojne nagrade. Najviše ih je dobio za svoja rasvjetna tijela koja su mu, moglo bi se slobodno reći, dizajnerska opsesija.

Foto: ariklevy.fr

Iako je svjetan kako produkt dizajn zna biti zavodljiv i magičan te koliko se možemo zaljubiti u njega, Levy u svojim intervjuima često ističe kako je čovjek uvijek važniji od dizajna i kako mu on mora služiti.

- Svijet su prije svega ljudi, a ne objekti, kaže. Upravo takav stav vidljiv je na njegovim rasvjetnim tijelima - stolnim i podnim lampama, plafonjerama, visilicama...

Foto: ariklevy.fr

Levy nema svoj omiljeni stil, ali ni materijal ni oblik pri kreiranju lampi, jer, kaže svaki put nešto drugo utječe na to - nekada je to tradicija, nekada njegovi dizajnerski uzori, a nekada priroda i svijet koji ga okružuje.

Foto: ariklevy.fr


Ipak, zajednički nazivnik njegovim rasvjetnim tijelima jest jednostavnost. Uvijek ćete primijetiti njegove svjetiljke u prostoru, ali prije svega po svojoj nenametljivosti, suptilnosti i dosjetljivosti.

Foto: ariklevy.fr

>>Ekosustav na vašem stropu: Luster i urbani vrt u jednom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije