LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Sutra je prvi dan jeseni, a ovim trendovima u domu bit će nemoguće reći "ne"!

Nasuprot prošlogodišnjem trendu sivih, odvažnih hladnih tonova u jesenskom uređenju doma, ove se godine zemljani tonovi vraćaju na velika jesenska vrata
22. rujna 2022. u 11:12 0 komentara 363 prikaza
Foto: H&M Home

Svjetski trendovi predviđaju da nas ovu jesen čeka „vintage“ eksplozija 70-ih godina prošlog stoljeća i to sa ugodnom, organskom i modernom nadogradnjom, no, kako stilovi u dizajnu u kontinuitetu evoluiraju nije se potrebno pridržavati usko usmjerene estetike već prilagoditi aktualno onome što odražava vas, vaše afinitete i stilski izražaj.

 | Autor : H&M Home Foto: H&M Home

Dok smo u ljetu težili za laganim organskim osjećajem pri uređenju doma, jesenski trendovi cirkuliraju oko zanimljivih oblika, toplih neutralnih, nešto tamnijih tonova i raskošnih tekstura. I upravo se pojam „organski“, koji se podudara s općim trendovima uređenja, izvrsno prilagodio i jesenskom trendu - dekoracije i komadi namještaja od ratana, trske, drvenog iverja, drveta, istrošenog kamena, kukuruznih ljuski i sl. Pleteni oblici: košare svih oblika i veličina, pletene visilice, prostirke od prirodnih vlakana – sve će to vašem domu dat toplinu i mekoću jesenskog smiraja.

 | Autor : H&M Home Foto: H&M Home

Nasuprot prošlogodišnjem trendu sivih, odvažnih hladnih tonova u jesenskom uređenju doma, ove se godine zemljani tonovi vraćaju na velika jesenska vrata – topli tonovi pijeska (bež), boja cimeta, šumskih gljiva, hrđe, cigle, bakra, zelena (koja je uvijek imperativ u interijerima - sada u prigušenim tonovima) nadopunjuju svaku drugu paletu boja i odličan su dodatak prostoru. Ti tonovi odgovaraju i gotovo svakom stilu uređenja, pa ako ste već prigrlili neutralne i tople tonove, nećete trebati puno jesenskog „ažuriranja“. 

 | Autor : H&M Home Foto: H&M Home

Tonalno uskladiti prostor dat će mu moderan izgled. Ukoliko pokušavate na taj način oplemenit prostor, uključite maksimalno tri boje miješajući različite teksture i tkanine, prirodne materijale, ali sve unutar izabrane tonske palete. Ako želite ipak malo kontrasta, dodajte neki detalj u crnoj boji. 

 | Autor : H&M Home Foto: H&M Home

Namještaj isto mijenja svoj izražaj i nasuprot „bijelo – na bijelo“ tipu skandinavskih interijera (koji svakako ne gube na popularnosti), njegove su nijanse toplije – predviđaju se komadi namještaja od svjetlijeg ili tamnijeg drveta, ali svakako u toploj nijansi. No, ako imate u svom prostoru već komade namještaja hladnijih tonova ili bijele boje, svakako možete tome nadodati i elemente toplijeg drveta u vidu malene komode, stolića i sl.

kućno bilje Ako ne znate koji sobnu biljku odabrati, evo devet sjajnih ideja! senzacionalno Genijalan spoj: Stari dvorac u ulozi modernog doma uređenje doma U petak starta peto izdanje InDizajn sajma u Areni, Mirjana Mikulec otkriva zašto ga trebate posjetiti
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.