nova sezona

Sutra je prvi dan jeseni, a ovim trendovima u domu bit će nemoguće reći "ne"!

H&M Home
22.09.2022.
u 11:12

Nasuprot prošlogodišnjem trendu sivih, odvažnih hladnih tonova u jesenskom uređenju doma, ove se godine zemljani tonovi vraćaju na velika jesenska vrata

Svjetski trendovi predviđaju da nas ovu jesen čeka „vintage“ eksplozija 70-ih godina prošlog stoljeća i to sa ugodnom, organskom i modernom nadogradnjom, no, kako stilovi u dizajnu u kontinuitetu evoluiraju nije se potrebno pridržavati usko usmjerene estetike već prilagoditi aktualno onome što odražava vas, vaše afinitete i stilski izražaj.

Foto: H&M Home

Dok smo u ljetu težili za laganim organskim osjećajem pri uređenju doma, jesenski trendovi cirkuliraju oko zanimljivih oblika, toplih neutralnih, nešto tamnijih tonova i raskošnih tekstura. I upravo se pojam „organski“, koji se podudara s općim trendovima uređenja, izvrsno prilagodio i jesenskom trendu - dekoracije i komadi namještaja od ratana, trske, drvenog iverja, drveta, istrošenog kamena, kukuruznih ljuski i sl. Pleteni oblici: košare svih oblika i veličina, pletene visilice, prostirke od prirodnih vlakana – sve će to vašem domu dat toplinu i mekoću jesenskog smiraja.

Foto: H&M Home

Nasuprot prošlogodišnjem trendu sivih, odvažnih hladnih tonova u jesenskom uređenju doma, ove se godine zemljani tonovi vraćaju na velika jesenska vrata – topli tonovi pijeska (bež), boja cimeta, šumskih gljiva, hrđe, cigle, bakra, zelena (koja je uvijek imperativ u interijerima - sada u prigušenim tonovima) nadopunjuju svaku drugu paletu boja i odličan su dodatak prostoru. Ti tonovi odgovaraju i gotovo svakom stilu uređenja, pa ako ste već prigrlili neutralne i tople tonove, nećete trebati puno jesenskog „ažuriranja“. 

Foto: H&M Home

Tonalno uskladiti prostor dat će mu moderan izgled. Ukoliko pokušavate na taj način oplemenit prostor, uključite maksimalno tri boje miješajući različite teksture i tkanine, prirodne materijale, ali sve unutar izabrane tonske palete. Ako želite ipak malo kontrasta, dodajte neki detalj u crnoj boji. 

Foto: H&M Home

Namještaj isto mijenja svoj izražaj i nasuprot „bijelo – na bijelo“ tipu skandinavskih interijera (koji svakako ne gube na popularnosti), njegove su nijanse toplije – predviđaju se komadi namještaja od svjetlijeg ili tamnijeg drveta, ali svakako u toploj nijansi. No, ako imate u svom prostoru već komade namještaja hladnijih tonova ili bijele boje, svakako možete tome nadodati i elemente toplijeg drveta u vidu malene komode, stolića i sl.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije