LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

U petak starta peto izdanje InDizajn sajma u Areni, Mirjana Mikulec otkriva zašto ga trebate posjetiti

Radionice su neizostavni dio svakog sajma i uvijek su rado posjećene. Ovaj veliki interes, koji nas uvijek iznova oduševi, objašnjavam porastom interesa za DIY projekte kao i općenito uređenje interijera, ali i provjerenim voditeljima koje angažiramo
21. rujna 2022. u 08:25 0 komentara 679 prikaza
Foto: Darko Mihalić

Uoči početka petog izdanja Sajma InDizajn u zagrebačkoj Areni razgovarali smo s dizajnericom Mirjanom Mikulec, glavnom organizatoricom, o tome što sve očekivati na samom sajmu, koje događaje posjetiti te što kupiti za dom...

 | Autor : Darko Mihalić Foto: Darko Mihalić

Nakon dvije godine pauze Sajam se vraća u Arenu, što možemo očekivati?

Trenutno je prilično užurbano kod nas i radimo punom parom. Na dan završetka sajma, 25. rujna kreće nova sezona InDizajna, 8. listopada Tražimo dom, a nakon njih u klupe naše škole za dizajn sjedaju novi polaznici. No, sretna sam što smo napokon mogli nastaviti sa sajmom. On ove godine slavi prvih pet godina, nakon pauze, što ga čini još posebnijim. I po našim izlagačima, vidim da jedva čekaju nastaviti druženje s nama u Areni, osjetiti taj tipični sajamski šušur i uzbuđenje, predstaviti svoju ponudu i novitete i vidjeti ponudu konkurencije, trendove… Jednostavno, biti uživo na izvorima za njih bitnih informacija. Unatoč vremenima koja bude kod svih malu zabrinutost i neizvjesnost, uspjeli smo okupiti sedamdesetak izlagača, najboljih u svim segmentima opreme za interijere. I ostala događanja na sajmu već su tradicija – kreativne radionice, Bazar s rukotvorinama domaćih dizajnera, stručna predavanja namijenjena arhitektima i dizajnerima interijera, umjetnička izložba i Humanitarni buvljak. Ponosna sam što možemo pomoći u ovoj plemenitoj akciji kojom iznos od prodaje predmeta naših domaćih zvijezda ide projektu udruge Nismo same. Cilj je prikupiti sredstva za taksi prijevoz žena oboljelih od raka na kemoterapiju i s kemoterapije. Ukratko, željeli smo donijeti u Hrvatsku dašak velikih svjetskih sajmova. I vjerujem da smo u tome i uspjeli, jer, eto, već slavimo prvi mali jubilej!

 | Autor : Darko Mihalić Foto: Darko Mihalić

I ove godine bit će zanimljivih radionica, koje po vama treba posjetiti?

Radionice su neizostavni dio svakog sajma i uvijek su rado posjećene. Ovaj veliki interes, koji nas uvijek iznova oduševi, objašnjavam porastom interesa za DIY projekte kao i općenito uređenje interijera, ali i provjerenim voditeljima koje angažiramo. Vjerujem da ovaj interes odraz želje da napravimo mali predah od svakodnevice i izrazimo svoju kreativnost, opuštamo se radeći nešto s rukama, stječemo nova umijeća i znanja koja nas ispunjavaju i hrane. S nama su i ove godine dvojac Dnevna doza biljaka koji drže radionicu izrade Biljnog terarija, kiparica Tea Radić s dvije radionice – Osnove keramike i Napredne keramike te arhitektica Ivana Niskota s radionicom iz Osnova dizajna interijera.

 | Autor : Darko Mihalić Foto: Darko Mihalić

Tu je i Bazar s domaćim dizajnerima, mogu li posjetitelji očekivati povoljnije cijene?

Na Bazaru uvijek sve izgleda primamljivo i ponuda je toliko atraktivna da vlada najveća gužva. Kad se nađem tamo, imam osjećaj da sam na nekom uličnom sajmu. To nam je i bila ideja kada smo koncipirali Bazar. Taj šarm prepoznaju i posjetitelji i to je jedan od razloga zašto moraju razgledati sve što se tamo nudi. Većina kreativaca, dizajnera i obrtnika na Bazaru, kao i veliki broj izlagača općenito na sajmu, osigurao je popust za posjetitelje. A mi smo također nastavili tradiciju nagradne igre. Ove godine fond je doista bogat, preko 170 tisuća kuna.

Što slijedi nakon sajma, pripremate li nove projekte?

Kod nas planova ideja za nove projekte nikada ne nedostaje (to najbolje znaju moji suradnici), a dio njih je već u fazi realizacije. Nakon što krenu nove sezone naših emisija i škola, više ćemo se posvetiti novim projektima. Uskoro ćete znati više o tome.

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.