LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Stručnjaci navode 5 najčešćih pogrešaka u dizajniranju interijera. Koje vi radite?

Prije kupnje, proučite izbor, ali i alternative proizvoda. Odaberite namještaj koji dimenzijom odgovara vašem prostoru, a koheziju doma postignite jednim detaljem
14. listopada 2019. u 06:14 0 komentara 2860 prikaza
Foto: GettyImages

Australski su dizajneri, za realestate.com.au istaknuli pet najčešćih pogrešaka prilikom dizajniranja interijera, a one se odnose na sljedeće. 

Požurivanje procesa dizajniranja

Stilist i autor Jason Grant, navodi kako je najčešća pogreška požurivanje samoga sebe u renovaciji. Fludini planovi, navodi, ključni su kada dizajnirate svoj dom, a umjesto posezanja za prvim proizvodom, proučite izbor, ali i alternative

"Bez obzira renovirate li kuhinju ili samo mijenjate stil doma, uzmite si vremena da istražite što vam se nudi te utvrdite koji su proizvodi najbolji. Vaš dom predstavlja vas i imate pravo uzeti koliko god vremena vam je za to potrebno", savjetuje.   

 | Autor : GettyImages Foto: GettyImages

Krivi položaj i veličina tepiha

Prve dvije noge sofe ili stolice trebale bi se nalaziti na tepihu kako bi povezale čitav prostor, tvrdi dizajner interijera Steve Cordony. 
On tvrdi kako je položaj tepiha jedna od ključnih pogrešaka koje primijeti u domovima drugih, a isti problem vidi i kod odabira veličine tepiha. 

Prije kupnje, tvrdi, potrebno je izmjeriti dimenzije prostora kako bi se odabrao onaj pravi. 

“Ukoliko kupujete tepih za ispod blagovaonskog stola, izmjerite dimenzije stola te na te dimenzije dodajte oko 60 centimetara na svaku stranu kako bi se stolice mogle izvlačiti bez problema", savjetuje. 

Proporcije rasvjetnih tijela

Jednako kao i kod tepiha, odabir odgovarajuće veličine problem je koji se javlja i kod odabira rasvjete, tvrdi Natalie Walton, stilistica i dizajnerica interijera. 

"Visoke stropove uvijek možete dekorirati lusterom velikih dimenzija koji će zaokupiti prostor, dok je kod niskih stropova bolje odabrati lustere s privjeskom ili se pak odlučiti za zidnu rasvjetu", savjetuje. 

 | Autor : GettyImages Foto: GettyImages

Punjenje jastuka

Jastuci bez obujma, navodi dizajnerica Emma Blomfield, najčešća su pogreška u dekoriranju interijera, te predlaže odabir jastuka punjenih perjem. 
Osim što će jastuci dobiti na obujmu, puno su udobniji od onih punjenih poliesterom, a budući da se perje prilagođava tijelu i takvi će jastuci činiti isto. 

Proturječan dizajn

Uklapanje elemenata različitih stilova kroz dizajn čitavog doma, greška je koju uočava dizajnerica Kate Lawrence. Spajanje različitih stilova, tvrdi, estetski odvaja prostorije, a kako se ta greška ne bi ponavljala, najbolje je odabrati proizvode s istim detaljima kojima ćete urediti različite prostorije. Na taj ste se način usidrili u jednom stilu.

dnevni boravak dekoracije police u trendu Deset sofa u boji koje će svakom domu dati karakter. Isprobajte!
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.