PRAKTIČNO

'Stol gusjenica' idealan za male stanove i posjet gostiju

stol na rolanje
Foto: Steven Polak
1/2
27.03.2015.
u 15:30

Studentica dizajna Nathalie Decklied osmislila je drveni blagovaonički stol koji se može prilagoditi svakom prostoru

Na nedavno održanom sajmu najmještaja Stockholm Furniture Fair svoj je rad u kategoriji novih talenata predstavila i studentica industrijskog dizajna Nathalie Dackelied. Rad mlade Šveđanke pobudio je pažnju zbog svoje inovativnosti.

Nathalie je osmislila blagovaonički stol koji se može prilagoditi svakom prostoru. Stoga je stol idealan za male stanove, naročito onda kada trebate ugostiti prijatelje ili, u suprotnom, osloboditi i stvoriti dodatni prostor za ples, igru...

Foto: Steven Polak

No, ovo nije klasični stol na razvlačenje, njegova koncepcija ipak je malo drugačija. Svoje dimenzije stol može povećati zahvaljujući gornjoj plohi koja se poput gusjenice ili, primjerice prozorskih roletni savija ili produžuje. Ploha je napravljena od drvenih nazubljenih letvi čiji oblici im omogućuju da se savijanjem sklope pored nožica stola poput stolnjaka, a razvlačenjem, uz pomoć podloga ispod stola, u ravnu čvrstu plohu

Foto: Steven Polak

Ovakvim fleksibilnim i savitljivim gornjim slojem dizajnerica je htjela stvoriti komad praktičan komad namještaja koji može funkcionalan u svakom prostoru, ali i s dugim vijekom trajanja.

>>Stolovi koji će vas osvojiti zbog svojih divnih, ali vrlo neobičnih nogu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije