Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Stiliziranje stola s potpisom dizajnera Mattea Cetinskog

Dizajner otkriva kako je inspiraciju za uređenje eksterijera i stola najbolje i najlakše pronaći u prirodi i iskoristiti potencijal proljetnog cvijeća koje je, kako ističe, besplatno i svima dostupno
21. travnja 2019. u 07:00 0 komentara 4036 prikaza
matteo cetinski stiliziranje stola
Foto: Marko Grubišić i Saša Halambek
Pogledajte galeriju 1/6

Dekoriranje interijera, posebice stolova, već je neko vrijeme prava mala umjetnost. Iako vam se u magazinima to može činiti “skupim sportom”, postave koje je složio naš poznati dizajner Matteo Cetinski sugeriraju sasvim suprotno.

On se, naime, vodio onom da su “najlipše stvari u životu besplatne”. Inspiraciju i neprocjenjiv a besplatan dekor pronašao je u prirodi te nam pokazao kako je dekorirao dvije varijante stola za “boutique” vjenčanje u unutrašnjosti predivne Istre, u selu Radetići.

– Posebnost ovakvih stolova je u tome što djeluju nepretenciozno, a opet raskošno. Osim toga, mislim da je divno imati za stolom sve ono što možeš vidjeti na livadama koje te okružuju. Nekako te onda sadržaj stola “uvlači” u prirodu oko tebe – ističe Matteo.

matteo cetinski stiliziranje stola | Autor : Marko Grubišić i Saša Halambek Foto: Marko Grubišić i Saša Halambek

Ubrao je divno poljsko cvijeće d istarskih livada, složio aranžmane za stol te dodao dekore iz vlastitog fundusa koji su praktički svi vintage, nabavljeni na raznim mjestima. Ipak, najimpresivnije izgleda cvjetni svod, instalacija umetnuta u nadstrešnicu iznad stola a koju je, uz malo materijala i spretnosti, lako izvesti.

matteo cetinski stiliziranje stola | Autor : Marko Grubišić i Saša Halambek Foto: Marko Grubišić i Saša Halambek

Cvjećarske spužve natopljene su vodom i za strop fiksirane nevidljivom ribarskom mrežom, a potom je u njih umetnuto cvijeće – objasnio je Matteo.

>>Matteo Cetinski svoju kreativnu nišu pronašao je u dizajnu komoda i oduševio struku

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.