borba s vrućinom

Stigle su sparne noći: Evo kako se rashladiti i kvalitetno naspavati

JYSK
20.06.2024.
u 09:37

Kvalitetan madrac koji omogućava cirkulaciju zraka ključan je za udobno spavanje tijekom ljetnih mjeseci. Madraci s jezgrom od opruga tijelu pružaju posebnu potporu i ravnomjernu raspodjelu tjelesne težine duž cijele podloge

Pronaći mir, tišinu i udobnost u vrućim ljetnim noćima može biti pravi izazov. Ako vam je previše vruće da biste spokojno usnuli i ujutro se probudili odmorni, postoji nekoliko stvari koje možete učiniti kako bi spustili temperaturu tijela i kvalitetno se naspavali.

Hladne posteljine i jastučnice

Prvi korak ka rashlađivanju tijekom spavanja je izbor odgovarajuće posteljine. Vodite računa da posteljina bude izrađena od prozračnih materijala poput satena, pamuka i lana. Ovi materijali omogućavaju cirkulaciju zraka, što pomaže u regulaciji tjelesne temperature.

Preporuka: Satenska posteljina - posteljina od satena mekana je, prozračna te pruža izuzetno rashlađujući osjećaj na koži. Prilikom odabira posteljine obratite pažnju na to da je periva na minimalno 60 stupnjeva Celzijusovih kako bi uklonili sve nečistoće, bakterije i gljivice.

Foto: JYSK

Nabavite ljetni poplun

Nekima je teško zaspati samo pod plahtom. Hladni, ljetni laneni ili pamučni popluni osmišljeni su kako bi vam pomogli da udobno spavate čak i kada je vruće. Oni odvode toplinu i vlagu dalje od vašeg tijela kako biste se mogli nesmetano naspavati.

Preporuka: 100% pamučni ljetni poplun pomaže u regulaciji temperature vašeg tijela.

Rashlađujući jastuk

Jastuk može značajno utjecati na kvalitetu vašeg sna. JYSK u svojoj ponudi ima jastuk s rashlađujućim gelom koji pomaže u odvođenju topline.

Preporuka: Jastuk Sogndal punjen je komadićima memorijske pjene koja gelom za hlađenje ublažava pritisak. Zračna memorijska pjena brzo se prilagođava vratu i ramenima dok druga strana jastuka sadrži sloj gela za hlađenje. Visina jastuka može se podesiti uklanjanjem dijelova punjenja i prilagoditi različitim potrebama.

Foto: JYSK

Madraci s cirkulacijom zraka

Kvalitetan madrac koji omogućava cirkulaciju zraka ključan je za udobno spavanje tijekom ljetnih mjeseci. Madraci s jezgrom od opruga tijelu pružaju posebnu potporu i ravnomjernu raspodjelu tjelesne težine duž cijele podloge. Opruge u madracu pomno su oblikovane tako da prate liniju tijela te osiguravaju vrhunsku udobnost i kvalitetu spavanja, a konstrukcija opruga također omogućava dobru cirkulaciju zraka kako se tijekom noći ne biste previše zagrijavali.

Preporuka: Madrac GOLD S110 Dreamzone - Ovaj dvostrani madrac s multidžepičastim oprugama i memorijskom pjenom podijeljen je na 7 zona udobnosti koje pružaju jedinstvenu, ergonomski pravilnu potporu. Njegova posebnost je periva navlaka s COOLMAX® vlaknima koja reguliraju temperaturu i vlagu.

 

Nadmadrac koji oslobađa toplinu

Ako već nemate nadmadrac, ovog ljeta biste ga konačno mogli nabaviti – ne samo zato što nadmadrac štiti i produžuje vijek trajanja madraca, već i zato što možete odabrati model s efektom hlađenja. Lateks će vam pružiti osjećaj kao da ležite na vrhu madraca, a ne kao da tonete u njega, što znači da se toplina lakše oslobađa.

Preporuka: Nadmadrac GOLD T60 - Nadmadrac visine 3 cm s jezgrom od prozračnog lateksa koji odvodi toplinu od vašeg tijela, pomaže u regulaciji tjelesne temperature, omogućavajući udoban san čak i tijekom najtoplijih noći.

Foto: JYSK

Dodatni savjeti za bolji san tijekom ljeta

Osim korištenja adekvatne opreme za spavanje, evo kako još možete ostati rashlađeni i brže zaspati:

Spriječite prodor sunčeva svjetla - Obvezno neutralizirajte svu sunčevu svjetlost tijekom dana s pomoću zavjesa ili roleta za zamračivanje i spriječite dodatno zagrijavanje prostorija. Temperatura u spavaćoj sobi u idealnom slučaju treba biti niža nego u dnevnoj sobi – po mogućnosti oko 19 stupnjeva.

Istuširajte se prije spavanja - Hladan tuš može pomoći u snižavanju tjelesne temperature.

Izbjegavajte teške i obilne večere - Lagana večera može pomoći da se osjećate udobnije prije spavanja dok začinjene i obilne obroke svakako izbjegavajte.

Hidrirajte se - Pijte dovoljno vode tijekom dana, ali izbjegavajte prekomjerno unošenje tekućine neposredno pred samo spavanje.

Ljeto može biti izazovno za dobar san, ali uz pravu opremu za spavanje i nekoliko jednostavnih navika, možete osigurati mirne noći bez nesanice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije