LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Stara kuća u Novom Zagrebu nakon makeovera je senzacionalan dom

Kuća je rađena prema vlasnikovim željama, usklađeni su svi tonovi, od antracit sive, preko bež do bijele, a dizajnerica se poigrala i rasvjetom, dok je balkon osvježen novom staklenom ogradom i keramikom
25. travnja 2020. u 06:58 0 komentara 19470 prikaza
Foto: Tomislav Miletić PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/11

Renovacija kuće na prvu zvuči kao lak zadatak, no, kada se snimi zatečeno stanje i u obzir uzmu želje vlasnika, taj posao za dizajnera interijera često postaje pravi izazov. Upravo se s takvim izazovom susrela dizajnerica Mia Lučić iz studija MIA MAI Interior Design, koja se uhvatila u koštac s renovacijom kuće u Zagrebu čija je površina 160 četvornih metara.

 | Autor : Tomislav Miletić PIXSELL Foto: Tomislav Miletić PIXSELL

– Želja investitora bila je da se potpuno promijeni lice i karakter kuće, no u sve je trebalo krenuti odmah tako da nije bilo vremena za 3D vizualizacije, nego je svaki korak išao iz glave na licu mjesta – objašnjava dizajnerica te dodaje:


– Izmjene u eksterijeru prilagođene su okolini, ali s modernijim pristupom uređenju – klasičan strmi prilaz garaži na nivou ispod zemlje podigli smo u ravninu ceste i tako dobili pregledno i široko parkiralište, osmislili smo pergolu, a pristup garažnim vratima omogućili stubama te time garažu prenamijenili u potrebno spremište koje i dalje ima ulaz s vanjske i unutarnje strane kuće.

 | Autor : Tomislav Miletić PIXSELL Foto: Tomislav Miletić PIXSELL

Što se pak tiče boja u interijeru, Mia napominje: 
– Uskladili smo tonove, od antracit sive, preko bež do bijele, poigrali se rasvjetom, uredili zeleni dio prednje strane eksterijera, balkon osvježili novom staklenom ogradom i keramikom, na cijeloj kući postavili novu kvalitetnu stolariju u antracit boji, luksuzna ulazna vrata... – nabraja dizajnerica te zaključuje:


Ponešto knaufa, ponešto kamena, metala i stakla, nezaobilazna rasvjeta i zadovoljili smo vlasnikovu želju za promjenom vanjštine koja je žudjela za modernijom pričom.
Najveće promjene doživjela je kuhinja koja je posve nova.
– Iz kuhinje smo izvadili sve staro, čak i pod koji se nastavljao od istog materijala i s istim uzorkom iz hodnika da bismo postigli vizualnu kompoziciju koja će dovoljno dobro povezati prostor od 13 kvadrata. Za antracit boju elemenata kao bazu odlučili smo se s obzirom na to da kuhinja ima dovoljno svjetla. Kao kontrast sivoj ubacili smo malo topline odabirom radne ploče i zidnih obloga od drva. Umjesto keramičkih pločica koristili smo imitaciju bijelog kamena koju smo prekrili staklom koje je dalo finoću prevladavajućim mat elementima i utišalo prerustikalni dojam kamena, a naglasilo njegovu eleganciju u modernom prostoru – nabraja dizajnerica i ponosno ističe:

 | Autor : Tomislav Miletić PIXSELL Foto: Tomislav Miletić PIXSELL


– Najvažniji je dio kuhinje element za sjedenje gdje vlasnik provodi najviše vremena uz kavu i laptop. Također, poigrali smo se rasvjetom i stvorili ugodnu atmosferu za boravak. Kuhinja je od dnevne zone odijeljena obostranim ogledalima koja se rotiraju, kreću i stvaraju dojam dubine oba prostora koja ipak nismo htjeli strogo odvojiti zidom.

 | Autor : Tomislav Miletić PIXSELL Foto: Tomislav Miletić PIXSELL

– Vlasnikova želja bila je velika, udobna, kutna sofa Natuzzi i veliki TV koji smo postavili u zid od knaufa dizajniran za električni kamin za dodatni ugođaj te rasvjeta u nišama koja je također ambijentalna. Važan je element neobična slika prepoznatljive tehnike Tatjane Politeo koju smo stavili u prvi plan pomnim biranjem mirnih tonova u odabiru namještaja, tepiha i jastuka – nabraja dizajnerica.
U prostru se na dnevni boravak nastavlja blagovaonica čiji je najvažniji element dizajnerski stakleni stol koji je vlasnik osobno vozio iz Španjolske, a koji je godinama čekao svojih pet minuta.
– Oplemenili smo ga udobnim fotelja-stolcima. Iskoristili smo i dva platna Tatjane Politeo u mirnijim tonovima i balans unijeli kontrastnijim tepihom koji zaokružuje priču. Iz blagovaonice se izlazi u stražnje dvorište koje je dobilo posve izmijenjene vizure...


 | Autor : Tomislav Miletić PIXSELL Foto: Tomislav Miletić PIXSELL

– Imali smo zadatak osmisliti više funkcija, od formalnog sjedenja za stolom preko neformalnog sjedenja na klupici uz roštilj koja služi i kao spremište, za roštiljanje... – objasnila je dizajnerica i zaključila: – Visokom ogradom povećali smo privatnost, a podnom i zidnom rasvjetom ostvarili intimniju atmosferu.

kuća koliba Kalifornija STOPLJENA SA ŠUMOM Stara lovačka koliba transformirala se u modernu rezidenciju kuća na jezeru Texas ZA POTPUNI UŽITAK Moderna kuća uz jezero s pogledom koji hipnotizira
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.