odličan dom

Stan u Zagrebu s potpisom poznate dizajnerice morao je zadovoljiti tri vlasničine želje

Foto: Saša Lisjak
1/23
07.02.2022.
u 10:43

Kombinacijom sivog medijapana i keramičkih pločica nalik mramoru koji je postavljen kao obloga zida i radne ploče, dobivena je vrlo jednostavna kuhinja ravnih linija koja odiše luksuzom upravo zbog odabranih materijala

Vodimo vas u interijer od 75 kvadrata u zagrebačkoj novogradnji. Trosobni stan koji krasi moderna i funkcionalna elegancija sastoji se od dnevnog prostora, spavaće i radne sobe te dvije kupaonice.

Foto: Saša Lisjak

Na samom ulazu u hodnik s desne strane nalazi se kupaonica dok je na suprotni zid smješten ormar s frontama u obojenom staklu koji proširuje prostor. Ovim ugradbenim ormarom skriveni su izvodi te je tako dobiveno mjesto za pohranu stvari.

Foto: Saša Lisjak

U nastavku hodnika ulazi se u veliki dnevni prostor otvorenog koncepta u kojem ipak svaki sadržaj ima svoju privatnost te vizualno odvojen od ostatka prostora. S lijeve strane je kuhinja vizualno odvojena visokim elementima čime je osigurano puno skladišnog prostora u samoj kuhinji, a opet je s efektnim otvorom unutar tih elemenata omogućena komunikacija s blagovaonicom.

Foto: Saša Lisjak

Na suprotnoj strani smještena je elegantna blagovaonica, dok se boravak nalazi uz loggiu. Na taj način vizualno je povezan vanjski i unutarnji dio za odmor i druženje. Prostor je prema želji klijentice uređen vrlo jednostavno u neutralnim tonovima i sve je povezano sličnim materijalima i bojama. Prevladavaju neutralne nijanse bijele i sive, uz dodatak mramornih i drvenih površina.

Foto: Saša Lisjak

Kuhinja kao jedno od glavnih okupljališta u domu isplanirana je tako da ima puno skladišnog prostora i veliku plohu za rad koja je ujedno i mjesto za druženje jer se radi o otoku koji ima nekoliko funkcija. Kombinacijom sivog medijapana i keramičkih pločica nalik mramoru koji je postavljen kao obloga zida i radne ploče, dobivena je vrlo jednostavna kuhinja ravnih linija koja odiše luksuzom upravo zbog odabranih materijala.

Foto: Saša Lisjak

Iz dnevnog prostora mali hodnik vodi u radnu i spavaću sobu. U radnom dijelu duž cijele strane smješteni su ormari kako bi se i ovdje dobilo dovoljno prostora za skladištenje. Na suprotni zid stavljene su police u staklu da prostor ne bi bio previše zatvoren, a u jedinom kutu smješten je i radni stol. Iako je idealnija varijanta stol smjestiti pod prozor, s obzirom na veličinu prozora i niski parapet odluka je pala na ovo rješenje koje klijentici ostavlja prostora u sobu smjestiti i fotelju kako bi dobila kutak za čitanje. Sve je rađeno po mjeri pa je i ova prostorija stana ujednačena s ostatkom stana.

Foto: Saša Lisjak

Spavaća soba s pripadajućom kupaonicom prostire se na više od 20 kvadrata. S obzirom na veličinu, bez problema je smješten krevet dimenzija 180x200 cm, kao i svi elementi koje je klijentica željela - ormar, komoda i prostor za šminkanje. Ormar ujedno skriva i nišu u kojoj je s druge strane u kupaonici smještena tuš kabina pa je nešto većih dimenzija. I u ovoj prostoriji stana zadržana je kombinacija sivih tonova i mramora, a toplina je unesena furnirom korištenim za izradu komode.

Foto: Saša Lisjak

Kroz cijeli stan provlače se suvremen stil, pročišćene, ravne linije i jednostavni dekori kojima je uz decentne zlatne detalje, mesing, ali i uzorak mramora unesena profinjenost. Izostavljeni su napadni elementi i jake boje kako bi bila zadovoljena želja klijentice za smirenim i opuštajućim interijerom.

Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
21:47 07.02.2022.

Radi se o dvosobnom stanu kao prvo. Za kuhinju i dnevnu sobu osobno nemam primjedbi sto se tice vizualnog dojma, uz veliku primjedbu na izbor materijala posto je vlaknatica medijapan izuzetno podlozna bubrenju i deformacijama pogotovo u prostorima kao sto je kuhinja gdje imamo visestruke promjene temperarure i vlage, uz to sto djeluje jeftino. Sanitarije nisam mogao vidjeti no smatram da je radni stol u radnoj sobi zaista premalen. Uz cinjenicu da "izvodi" ne smiju biti skriveni ma koliko ruzno izgledali jer u slucaju potrebe svaka sekunda istjecanja vode iz napokle cijevi cini stetu tisuce kuna vecom kao sto i nemogucnost brzog prekida strujnog toka multiplicira opasnost od pozara. A nazalost cesto se u trenutcima panike zaboravlja "gdje je prokleti prekidac" ili ventil. Jedna stvar je (trenurno nazalost, zbog izbora materijala) pozitivan vizualan dojam, druga stvar je funkcionalno oblikovan stambeni prostor

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije