U gostima kod...

Stan u kojem se spajaju svi stilovi za Božić je spreman još od listopada

Foto: Davor Puklavec/pixsell
1/10
10.12.2017.
u 08:00

Inspiriran bajkama, vlasnik hrabro koketira s različitim stilovima i spaja naoko nespojive komade od kojih su mnogi iz second hand dućana iz Europe

Ušli smo u vrijeme godine kada se pretjerivanje očekuje, no, dok neki poput Grincha gunđaju i živcira ih sve vezano uz blagdansko ludilo, drugi ovu sezonu nestrpljivo iščekuju spremajući se za nju cijele godine. Upravo je takav vlasnik stana u koji vas vodimo. On, naime, priznaje da jedva čeka blagdansku sezonu koja kod njega počinje ipak već u studenom.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

– Volim božićne ukrase, lampice, tu atmosferu, način na koji interijer zablista, a posebna mi je strast uređivanje blagdanskog stola i u stanju sam ga satima dekorirati – ističe vlasnik dodajući da sam ili ponekad uz pomoć majke peče sve blagdanske kolače koje hvale brojni gosti koju mu navraćaju. No, vratimo se interijeru.

Stan veličine 104 četvorna metra podijeljen je u nekoliko cjelina, no u svakoj je vidljiv osebujan stil koji vlasnik njeguje te njegov dizajnerski potpis.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

Iako će nekome možda na prvu neki detalji ili cjeline izgledati nelogično i nespojivo, zanimljivo je da je svaka od tih priča stilski osmišljena unaprijed i rezultat je vlasnikovih želja.
– Velika plava fotelja koja dominira u dnevnom boravku stigla je iz Njemačke zahvaljujući mojoj prijateljici koja ima second hand dućan u kojem prodaje rabljeni namještaj. Fotelja je, zanimljivo, bila u njemačkom Big Brotheru i onda ju je moj otac, koji i inače voli restaurirati stvari, uredio, obojio i danas ponosno krasi moj boravak – napominje vlasnik dodajući da je čest gost brojnih sajmova antikviteta na kojima pronalazi ono što najviše voli – ukrase za dom.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

– Kuglice obožavam, ali samo staklene, i trudim se uvijek pronaći neke s pričom, originalnim detaljima – objašnjava vlasnik koji u Novskoj, gdje i živi, ima frizerski salon pa mu često klijentice, znajući za njegovu strast prema uređenju interijera, sa svojih putovanja donose ukrase za dom.
– Uistinu imam stan prepun detalja koji su došli sa svih strana svijeta, a vrlo rado udijelim i koji stilistički savjet vezan uz uređenje interijera – objašnjava. 
Uz dnevnu sobu u kojoj dominira spomenuta plava fotelja glavna prostorija u kući svakako je kuhinja u kojoj provodi najviše vremena. – Velika mi je strast pečenje kolača, autor sam recepata za većinu kolača koje pečem, a najponosniji sam na božićni kuglof koji je, osim što je ukusan, i sjajna dekoracija za stol – objašnjava i priznaje:

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL, Josip Regović/PIXSELL

– Mama je ipak glavna majstorica za kolače, toliko su joj ukusni da se konačno odvažila napisati i kuharicu – ponosno kaže vlasnik koji je ove godine svoj dom odjenuo u blagdansko ruho već početkom studenog.
– Sve uredim, okitim i bor, i uživam u toj čaroliji puno dulje od ostalih. Osim što to baš volim, i priroda mojeg zanimanja je takva da u prosincu imam najviše posla pa volim urediti dom dok još ne počne ludilo. Ukrase skupljam godinama, a dom uređujem već nekih sedam-osam godina i mislim da neću nikad prestati. Imam čak i posebnu sobu za sve te svoje sezonske stvarčice jer s jednakim veseljem dočekujem i proljeće i Uskrs – objašnjava vlasnik koji se uvijek trudi unijeti u svoj dom sezonski duh. Ove godine svoj obol uređenju stana dao je i otac koji je, osim već spomenute fotelje iz Big Brothera, restaurirao i dva antikviteta – stari kredenc i 120 godina staru šivaću mašinu koja je, zanimljivo, onomad bila i u zagrebačkom salonu Žuži Jelinek.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije