SPOJ KLASIKE I MODERNOG

Vodimo vas u stan u kojem je s malim budžetom napravljeno jako puno

stan jasmin viner zagreb
Foto: Arhidiz
1/19
14.03.2019.
u 08:57

Prije uređenja vlasnici su odlučili tlocrt stana učiniti još praktičnijim i logičnijim - cilj je bio otvoriti kuhinju prema ostatku dnevne zone, napraviti TV zid i poboljšati rasvjetu

Već pri prvom pogledu na trosobni stan od 70 m² na periferiji Zagreba vidljivo je kako ograničen budžet nije omeo dizajnericu Jasmin Viner u namjeri da stvori lijep i prozračan dom za mladu četveročlanu obitelj koja preferira jednostavne i nepretenciozne interijere u kojima do izražaja dolazi udobnost, funkcionalnost i topla atmosfera.

Iako je riječ o novijoj gradnji, prije opremanja bilo je, radi poboljšanja rasporeda, potrebno učiniti nekoliko prostornih preinaka, za što se također pobrinula dizajnerica.

– Zatečeno stanje je bilo zadovoljavajuće, no bilo je ipak potrebno učiniti neke izmjene kako bi se još bolje iskoristio prostor. Stoga smo razbili poluzid visok 1,40 m između kuhinje i blagovaonice kako bi se dobio otvoreni, protočniji prostor u dnevnoj zoni, demontirali smo dvostruka vrata u dnevnom boravku te dogradili malo zida da bismo dobili potreban TV zid – otkriva Jasmin Viner.

Foto: Arhidiz

Njezine prostorne novitete vlasnici su prihvatili, kao i idejni prijedlog uređenja cijelog interijera. Pritom je dizajnerica poštovala i njihove želje da prevladavaju svijetle boje te da stan ne bude posve moderan, nego da ima elemente klasike i toplih smeđih tonova na detaljima te da na koncu bude prilagođen njihovim potrebama i činjenici da imaju dvoje male djece.

Foto: Arhidiz

– Odmah na početku dobro smo postavili zadatak, tako da nije bilo teško dovršiti ga, u čemu su mi pomogli i vrlo kooperativni vlasnici – priznaje Jasmin Viner. Od podnih obloga mijenjane su jedino keramičke pločice u kuhinji i kupaonici te zidne obloge u kuhinji, imitacija mramora visokog sjaja u svijetloj nijansi bež boje.

– Vlasnica stana željela je malo kamena u prostoru pa smo našli kompromis – objašnjava dizajnerica. Kako joj se postojeća rasvjeta nije učinila odveć funkcionalno, odlučila je skloniti stropno svjetlo u centralnoj socijalnoj zoni te je dodala knauf indirektnu rasvjetu, što je dalo novu dimenziju prostoru, kao uostalom i otvaranje kuhinje prema ostatku dnevne sobe.

Foto: Arhidiz

Odabirom svjetlijih, neutralnih boja te rušenjem spomenutog zida u kuhinji u stan se, koji je pozicioniran istočno, uspjelo dovesti više svjetlosti u poslijepodnevnim satima. Namještaj u cijelom interijeru je kombinacija onog rađenog po mjeri i kupljenog u trgovinama pokućstvom, u čemu su se slijedile želje vlasnika za praktičnošću.

Foto: Arhidiz

>>Bivša štala adaptacijom se sjajno uklopila u triljsku vilu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije