uređenje doma

Šest trendova u uređenju interijera koje ćemo viđati posvuda u 2023.

BoConcept
03.01.2023.
u 06:00

Jedan od interesantnih stilova koji će označiti 2023. je „nostalgic stil“. Kao što i samo ime govori, radi se o stilu koji podsjeća na neke dobre stare dane, a najbolje ga je opisati tako da se prisjetimo kuća naših baka

U godini u koju smo upravo zakoračili u domovima će dominirati zanimljiva rasvjetna tijela, efektni komadi sitnog namještaja i detalji u jarkim bojama. Jedan od interesantnih stilova koji će označiti 2023. je „nostalgic stil“. Kao što i samo ime govori, radi se o stilu koji podsjeća na neke dobre stare dane, a najbolje ga je opisati tako da se prisjetimo kuća naših baka.

Foto: BoConcept

Prevladavat će boja pijeska, bež, smeđa i zelena boja te sitni cvjetni uzorci. S obzirom na posebnost i uočljivost ovog stila, preporučuje se koristiti ga pri uređenju kuća za odmor, vikendica i općenito prostora u kojima ne obitavamo sve vrijeme. Nešto potpuno suprotno, moderno i sofisticirano – crni interijeri. Crna je definitivno jedna od onih boja s kojom se ne može pogriješiti. Upravo zato jedan od glavnih trendova uređenja bit će crni interijeri. Takvi prostori odišu elegancijom i dozom misterija, dok će namještaj u kombinaciji crne s bakrenim, zlatnim i antracit tonovima dodatno oplemeniti svaku prostoriju. Isto tako su vrlo atraktivni i crni detalji poput tanjura ili svjetiljka za one domove koji zahtijevaju ipak nešto manje preinake. Već je poznato kako je sve u detaljima, a u novoj 2023. poželjno je da detalji izgledaju kao da su ručno rađeni, jedinstveni i unikatni.

Foto: BoConcept

Boje će biti posvuda

Kada govorimo o bojama, onda će 2023. biti vrlo upečatljiva jer će fokus biti na plavoj, zelenoj, narančastoj i smeđoj boji! Na proljeće glavnu ulogu preuzima namještaj i detalji u žutoj boji i, naravno, pastelni tonovi. Uz žarke boje, poželjno je prostor oplemeniti biljkama i namještajem zaobljenih linija.

Foto: BoConcept

Umjetnički izričaj

Tijekom pandemije ljudima su bili potrebni novi načini da se kreativno izraze bez napuštanja doma. Stoga su svoje spavaće sobe pretvorili u kreativna utočišta i eksperimentirali, primjerice, estetikom weirdcore. Ovaj oblik maksimalističkog samoizražavanja nastavit će rasti u nadolazećoj godini. S druge strane, dosadno uređenim domovima odzvonilo je u mjesecima pred nama. Ljubitelji interijera sada nalaze mjesta u svom domu za isticanje ‘čudnog’ dizajna, dekora s gljivama i fantasy umjetnosti.

Foto: BoConcept

Kamen je hit

Sve popularniji je i dekor kamena koji se odlično uklapa u suvremene, ali i u klasične prostore. Nepravilni oblici u dekoracijama, pomoćnim stolićima i dekoru tkanina također su sve prisutniji u interijerima. Najpopularniji je, unatoč visokoj cijeni, prirodni mramor.

Foto: BoConcept

Kombiniranje uzoraka

Kombinacija različitih uzoraka nešto je što se gotovo prirodno događa ako se zalažete za održiviji život, ali sada ga zapaža sve veći broj dizajnera i proizvođača namještaja. Miješani tekstil postavljen jedan uz drugi, u kontrastnim uzorcima, bojama i teksturama, daje ljupku bezbrižnost i udobnost svakom interijeru te stvarno donosi atmosferu, što će ljudima biti prioritet za 2023.

Foto: BoConcept

Rasvjeta u slojevima

Slojeviti raspored rasvjete u domovima, sličan onome koji biste pronašli u butik hotelima ili na seoskom imanju, bit će trend iduće godine. Od plafonjera i podnih lampi do stolnih i zidnih svjetiljki, atmosfera koju pažljivo promišljen raspored rasvjete može stvoriti je zapanjujuća.

Foto: BoConcept

Vintage vibra

Iduće godine posvuda ćemo viđati moderni retro stil u dnevnom boravku, čime se prostoru daje dašak glamura. Topli luksuzni materijali ostavljaju sofisticirani dojam, a dodavanje otkačenog namještaja zanimljivih oblika stvara jedinstven raspored u domu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije