LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Na čemu se u kućanstvu ne smije štedjeti?

Ponekad se u nabavci kućanskih potrepština treba voditi poznatom uzrečicom 'Nisam bogat da kupujem jeftine stvari'
04. listopada 2019. u 07:26 0 komentara 20983 prikaza
stvari na kojima ne trebate štedjeti
Foto: Thinkstock

Ponekad je doista teško odabrati neku stvar za kućanstvo - razapeti smo najčešće između velikog izbora, dizajna proizvoda i naravno, njegove cijene. Ovo posljednje uglavnom je, nažalost, presuđujući kriterij zašto smo nešto kupili.

I to ne samo zato što smo morali odabrati proizvod koji nam se manje sviđa ili ne uklapa u dom, nego jer smo se lišili kvalitete. A ona je kod nekih stvari u kućanstvu iznimno bitna. Saznajte u nastavku teksta na kojim potrepštinama nikada ne bi trebali štedjeti jer će vam se uloženi novac isplatiti.

1. BOJE - Jeftine boje često su razrjeđene, tako da ćete morati nanijeti više slojeva na zid odnosno površinu koju tretirate. Usto, veća je vjerojatnost da popucaju odnosno da se počnu ljuštiti. Jeftine boje za metal ili drvo ponekad je teško razmazivati.

2. RUČNICI - Vrlo jednostavna računica: debeli i na dodir podatni ručnici dulje traju. I to zato jer imaju deblju strukturu vlakana te bolje upijaju vlagu odnosno vodu. Tanki, nekvalitetni ručnici će već nakon nekoliko pranja izblijedjeti i nakon primjerice tek nekoliko brisanja ruku izgledati beživotno i staro.

stvari na kojima ne trebate štedjeti | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

3. MADRAC - Osim udobnosti, kvalitetan madrac dobar je za našu kralježnicu i zglobove. Kako postoji niz različitih modela, savjetujte se s trgovcem o kupnji onoga koji najbolje odgovara vašem zdravstvenom stanju te životnim navikama.

stvari na kojima ne trebate štedjeti | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

4. LONCI - Kvalitetni i skuplji lonci duže zadržavaju toplinu skuhanog jela zbog debljeg dna i općenito kvalitete materijala a i hrana u njima neće tako lako zagorjeti. Set lonaca velika je investicija, ali isplativa - kvalitetno posuđe može vam trajati desetke godina.

stvari na kojima ne trebate štedjeti | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

5. NOŽEVI - Ako kuhate svakodnevno ili barem nekoliko puta tjedno, onda ste svakako zaslužili i kvalitetne noževe. Nećete ih tako često morati nositi na ponovno oštrenje, a ručke vam neće spadati. Usto, dobar nož ergonomski je podešen vašoj ruci i s njim će vam biti lakše rukovati.

stvari na kojima ne trebate štedjeti | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

6. USISAVAČ - U modi su usisavači malene zapremine i originalnog dizajna. No, to zna zavarati. Maleni usisavač rijetko da može dobro 'povući'. Barem ne dugoročno. Pri odabiru neka vam prvi kriterij uvijek bude snaga usisavača te njegove funkcije.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.