u trendu

Šest odličnih ideja za ukrašavanje božićnog drvca

Shutterstock
17.12.2020.
u 06:24

Birati možete između jednostavnog, minimalističkog stila ili pak staklenih dekoracija i girlande od perle za postizanje onog klasičnog božićnog izgleda

Crvena i zelena kombinacija klasika su svakog božićnog dekoriranja, a izrazito je popularna i dekoracija u zlatnoj boji, no u kojim sve stilovima možete dekorirati svoj dom, ali i zvijezdu božićnog dekorianja, božićno drvce, navodi bhg.com

Bijeli Božić

Ako snijega manjka na ulicama vašeg grada, Božić si učinite bijelim uz pomoć dekoracija u ovoj boji. Tako možete svojoj girlandi dodati bijele mašne ili druge bijele dekoracije, no najveći ćete uspjeh ostvariti ukoliko girlande s božićnog drvca zamijenite onima u bijeloj boji.

Foto: Shutterstock

Na isti način nastavite s dekoriranjem čitavog doma gdje ćete uz bijelu, prostoru dodati i malo zelene kako bi uz pomoć kontrasta koji nastaje, sama bijela više došla do izražaja. 

Dakako, prilikom dekoriranja u bijeloj boji, pripazite da ste koristili dekoracije izrazite teksture kakvi su kristali ili perje jer će soba u protivnom djelovati jednodimenzionalno. 

Tradicionalni Božić

Klasični izgled božićnog drvca postić ćete upotrebom staklenih ukrasa, girlandi od perli te on malenih božićnih lampica. 

Ružičasti Božić

Za interijer u ovom stilu koristite ružičaste trake kojima ćete ukrasiti poklone ili istaknuti jastuke ili bilo koju drugu tkaninu. S druge je strane možete ukomponirati s dekoracijama u toj boji, ali svakako ćete postići unikatne dekoracije.

Foto: Shutterstock

Skandinavski Božić

Božićna dekoracija u božićnom stilu teži jednostavnim dekoracijama koje su izrazito funkcionalne, a takve dekoracije teže i upotrebi većeg broja dekoracija.

Foto: Shutterstock

Jednostavan Božić

Prvi je izbor domova uređenima u country stilu, no odlično izgleda i u nešto suvremenijem dizajnu. Ukoliko odaberete ovaj stil, držite se minimalnog odabira boja, ali i dekoracija te birajte one što jednostavnijeg dizajna.

Za postizanje ovog stila, kod ulaznih vrata istaknite lončanice s cvijećem, a u dnevnoj sobi istaknite staklenu posudu s voćem te zid ukrasite običnim natpisom. Ovaj stil odličan je ukoliko baratete s malim budžetom.

Šaren Božić

Zabavite se dekoriranjem doma odabirom teme, a potom ukasite svoj dom i svoje drvce u bojama koje vam dođu pod ruku. Sve dok se držite jedne teme, recimo zvijezda, velike količine boja neće predstavljati problem.

Foto: Shutterstock

Glamurozan i pretjeran Božić

Šljokice, ali i veliki broj masivnih dekoracija koje ukombinirane podsjećaju na prizor iz bajki, glamurozan je stil dekoriranja.

Kako bi ga postigli, sve što možete zamijenite šljokičastom verzijom, a dodatni galmur dodajte odabirom onih vintage dekoracija bogatih detaljima. Uostalomn, dobar su izbor i sjajni srebrni tanjuri u kombinaciji sa zlatnim detaljima.

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije