Želite li božićnu jelku ukrasiti osušenim narančama i limunima, vrijeme je da počnete pripremati božićni nakit. Uz to što će u vašem domu biti lijepo, bit će i jako mirisno.
Naranče i limune oštrim nožem narežite na što tanje kriške pa ih posložite na kuhinjski papir da se upije sok. U pećnicu na rešetku ili lim za pečenje stavite aluminijsku foliju pa posložite kriške.
Pospite ih kristalnim šećerom s jedne i druge strane. Sušite ih na najviše 100 stupnjeva Celzijusa. Vrijeme sušenja zavisno je u jačini pećnice. Tijekom sušenja svaku krišku treba okrenuti da se rubovi ne uvijaju. Kad se osuše možete ih, još tople, posipati sjajnim prahom ili šljokicama.
Citrusi se mogu sušiti i na radijatoru ili kalijevoj peći, ali postupak sušenja traje nekoliko dana. I ako koristite taj način sušenja, kriške treba okretati.
Ohlađenim kriškama na vrhu napravite rupice kako bi mogli provući trakice za vješanje na jelku.