Već jedno desetljeće Uje Oil Bar nezaobilazna je stanica i sinonim za guštanje u izvornoj dalmatinskoj spizi. Ovaj čuveni splitski restoran puno je više od mjesta za objed jer svaki aspekt ove kulinarske priče pomno je osmišljen. Povodom desetog rođendana, Uje Oil Bar proširio je svoj prostor, a sve kako bi usavršio i nastavio njegovati dalmatinski food comfort. Gastro avantura odsad je uzbudljivija jer su se iz četiri prostora u kojima je Oil bar do sada djelovao proširili na čak sedam, a jedan od njih u potpunosti su posvetili izložbenoj ribarnici.
Restoran, koji već odavno nije samo mjesto za jelo jer u sklopu njega radi i wine bar te oleoteka sestrinskog branda Uje, od sada ima i prostor u kojem izlažu dnevni ulov. Dok se čeka na stol u ribarnici moći će se popiti čaša pjenušca i degustirati svježa kamenica ili raznovrsni sirovi zalogaji.
U novom poglavlju Uje Oil Bara naglasak je stavljen na seafood meni, što do izražaja posebice dolazi u izložbenoj ribarnici gdje posjetitelji imaju priliku vidjeti i izabrati što od ponuđenog žele na tanjuru te u razgovoru s osobljem kreirati svoje gastronomsko iskustvo. Kada vrhunskoj gastronomiji pridodamo lokaciju restorana, pravi dalmatinski doživljaj ne može izostati. Uje Oil Bar smješten je unutar zidina Dioklecijanove palače, u Dominisovoj ulici u nekadašnjem židovskom getu.
Interijer i eksterijer upravo su odraz mediteranskog, a time i dalmatinskog štiha: dominiraju kamen, drvo, rustikalni namještaj i podovi te teglice sa začinskim biljem koje se koristi prilikom kuhanja. Dalmatinsku notu upotpunjuju i različiti detalji, drvene police s bocama vina, zid obložen starim, zanimljivim novinskim člancima koji bude osjećaj nostalgije i sjete za prošlim vremenima ili prozorski okvir u vibrantnoj plavoj boji, savršen kontrast zidu od bijelog kamena.
Terasa Uje Oil Bara kao stvorena je za uživanje u vrhunskim specijalitetima nakon šetnje starim Splitom. Okružena arhitekturom koja datira iz antičkih vremena, estetski je touch gastro priči koju Uje Oil Bar želi ispričati svojim gostima, stranim i domaćim.