LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Moderno obiteljsko gnijezdo u smeđim, sivim i bijelim tonovima

Prije useljena u svoj prostrani stan od 150 četvornih metara vlasnici su poželjeli napraviti neke prostorne izmjene, kako bi ga prilagodili svojim potrebama
17. svibnja 2016. u 15:15 1 komentara 1465 prikaza
stan moskva
Foto: Aleksandra Fedorova
Pogledajte galeriju 1/23

Predivan peterosobni moskovski stan koji se prostire na 150 četvornih metara u novosagrađenoj četverokatnici dizajnerica Aleksandra Fedorova prilagodila je potrebama peteročlane obitelji - bračnom paru i njihovo troje djece tinejdžera.

Iako su vlasnici kupili stan u novogradnji, prije nego su uselili poželjeli su prije svega napraviti neke prostorne promjene, za što su angažirali dizajnericu, koja se pobrinula i za unutarnje uređenje. Dnevna zona naime nije bila ovako velika, te je imala još i jednu prostoriju koja je bila zamišljena kao dječja.

Dizajnerica je novim prostornim rješenjem srušila zid te sobe te odijelila smeđim drvenim pomičnim panelima taj prostor i prenamijenila ga u radni kutak. Druga prostorna izmjena odnosila se na privatnu zonu, tj. spavaće sobe.

stan moskva | Autor : Aleksandra Fedorova Foto: Aleksandra Fedorova

Tamo su od jedne spavaće sobe načinjene dvije, tako da ih sada ima ukupno četiri – jedna roditeljska i tri dječje, kako bi svako dijete imalo svoju privatnost i mjesto ne samo za spavanje nego odmor, učenje i druženje s prijateljima.

stan moskva | Autor : Aleksandra Fedorova Foto: Aleksandra Fedorova

Koncept sjajno uređene dnevne zone, u toplim zemljanim tonovima uz dodatak bijele i sive zanimljiv je i zbog toga što od susjednih prostora – radne sobe i ulaznog hodnika nije odijeljen zidovima ili poluzidovima nego panelima ili pak samim namještajem.

stan moskva | Autor : Aleksandra Fedorova Foto: Aleksandra Fedorova

Osim radne sobe koja je odijeljena spomenutim dinamičnim vertikalnim panelima, prostor hodnika i kuhinje odvojen je vizualno velikim ormarom na koji je s jedne strane postavljen konzolni stol sa stolnom lampom i ogledalom, a s druge strane je on kuhinjski ormar s ugradbenim uređajima.

Dobar dio zidova u stanu, u skladu s novim tendencijama u uređenju interijera, obložen je plastičnim ili drvenim panelima, poput onih u dnevnoj sobi, na tv zidu ili pak roditeljske spavaće sobe, na zidu iza kreveta.

stan moskva | Autor : Aleksandra Fedorova Foto: Aleksandra Fedorova

U stilskom, ali i sadržajnom smislu spavaće sobe prilagođene su njihovim stanarima – roditeljska je elegantnija i u decentnim smeđim nijansama i naginje više klasici, dok u dječjima ima više kolorita i modernijih elemenata.

No, kako je riječ o tinejdžerima, sobe su uređene tako da ih djeca vlasnika mogu, uz male prilagodbe, koristiti dugi niz godina. Osim uređenja ono što plijeni pažnju u stanu jest prekrasan pogled na okoliš i obližnju šumu.

>>Kad bijela dominira: Moderan stan u zgradi staroj jedno stoljeće

  • kmillot075:

    Pozdrav Dragi Braćo i sestre u Kristu, unesite ovu važnu priliku Uskoro praznika, i mnogi ljudi su u finansijskim problemima ili je potreban kredit do kraja godine, koristim ovu priliku da dijele svoju radost sa vama. Ja sam posebno nakon ... prikaži još!kon financijske krize koja prijeti savremene ekonomije, stopa nezaposlenosti i dalje raste, u naših naroda, nakon kupovine žalbu domaćinstava i dalje smanjuje, u partnerstvu sa svojim bankarima j 'su odlučili da odobravaju kredite na kratke, srednje i duge rokove za pošteni ljudi, koji uprkos svojih mjesečnih primanja se bore da zadovolje svoje osnovne potrebe. Uvjeti kredita ponude su jednostavne i zahtijevaju kredit može se dobiti u roku od 72 sata. Maksimalan period kompenzacije su stari 1-50 godina, jer ne želim da ide protiv zakona lihvarstvo. Ja bih biti dostupan u iznosima od 5000 € do 20 milijuna € i ništa više. Kamatna stopa je 3% i na određeno vrijeme. I're spremni da vam odobri kredit, ali franšize u svim stvarima koje su potrebne. Jednostavno kontaktirajte me i pošaljite mi svoj zahtjev. E-mail: kmillot75@gmail.com Web stranice: http://www.reseau-finances.com/ ljubazno