LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Prozračan, topao i moderan stan na zagrebačkom Bukovcu

Stan u novogradnji uređen je po mjeri mlade četveročlane obitelji koja je htjela funkcionalan životni prostor u kojem će se osjećati ugodno
20. srpnja 2019. u 07:00 3 komentara 14626 prikaza
stan bukovac zagreb
Foto: Studio Gle fotka
Pogledajte galeriju 1/54

Dvoetažni stanovi uvijek su zbog te svoje prostorne specifičnosti dodatna vizualna atrakcija, naročito ako se stube dobro osmisle i k tome se još nalaze na vidljivom mjestu u interijeru. Osim toga, ovako se u interijeru mogu odvojiti zone prema svojoj namjeni.

Stan na dvije razine, koje se prostiru na 90 četvornih metara na zagrebačkom Bukovcu, pravi je primjer toga, jer su stube obložene jednostavnom, a efektnom lakiranom hrastovinom koja daje toplinu i prirodnost, a dodatno su naglašene rubnicima od knaufa te zidnim ogledalima heksagonskih oblika.

Uz tu prostornu upečatljivost u stanu su i drugi elementi koji ga čine posebnim. No, krenimo redom...

stan bukovac zagreb | Autor : Studio Gle fotka Foto: Studio Gle fotka

Iako su aktualni vlasnici njegovi prvi stanari i unatoč tome što ima dobar raspored i k tome je star tek nekoliko godina, u stanu je bilo potrebno napraviti neke građevinske zahvate, a tek onda ga urediti. Naime, kako nam je otkrila Bosiljka Antolković, dizajnerica koju su angažirali investitori, obitelj s dvoje djece, podovi u većini stana uopće nisu bili dovršeni, a sa zatečenom keramikom u kupaonici nisu bili zadovoljni pa su obnovljene sve zidne i podne obloge.

stan bukovac zagreb | Autor : Studio Gle fotka Foto: Studio Gle fotka

Najveći zahvati odvijali su se u kupaonici jer smo skidali stare i stavljali nove zidne pločice, a kako je završni podni sloj bio samo glazura, i tu smo stavili sloj keramike, kao i na kuhinjski pod, dok smo ostatak stana obložili hrastovim parketom – objašnjava dizajnerica Antolković dodajući kako su uz obloge i bojenje kompletnog stana uklonili radijator iz blagovanja budući da je smetao koncepciji uređenja, a usto nije bio potreban, jer dnevna zona ima još dva radijatora.

stan bukovac zagreb | Autor : Studio Gle fotka Foto: Studio Gle fotka

Njezin zadatak bio je, osim tih građevinskih zahvata, kompletno osmisliti uređenje stana i opremiti ga. Jedini zahtjev vlasnika u tom smislu odnosio se na odabir svijetlih boja i stvaranje dojma prozračnosti, bez mnogo namještaja i detalja. Vodeći se njihovim željama i nadodajući svoju kreativnost, Bosiljka Antolković napravila je idejni plan koji su vlasnici bez mnogo premišljanja prihvatili. Iako je postojalo financijsko ograničenje, dizajnerica priznaje da nije morala posezati za kompromisima prilikom uređenja, sretna što je uspjela sve svoje zamisli ostvariti unutar zadanog budžeta.

stan bukovac zagreb | Autor : Studio Gle fotka Foto: Studio Gle fotka

U tome im je uvelike pomogao i izvrstan tlocrtni raspored, kojem dizajnerica ne nalazi zamjerke. Iznimka je jedino manja kuhinja, s obzirom na veličinu stana. Skučenost ovog prostora ublažila se odabirom namještaja u svijetlim i neutralnim tonovima te velikim prozorom bez zavjesa. Na nižoj razini nalazi se dnevna zona – kuhinja, blagovanje i boravak koji su povezani u jedan jedinstven prostor, a s gornjom razinom, u kojoj se nalaze tri spavaonice, povezani su stubištem.

Roditelji su djeci ustupili dvije veće sobe, a sebe smjestili u manju, što se čini logičnim, budući da djeca i tijekom dana borave u njima – igrajući se, čitajući, pišući zadaće i družeći se s prijateljima. Većina namještaja izrađena je po mjeri.

stan bukovac zagreb | Autor : Studio Gle fotka Foto: Studio Gle fotka

– Uvijek prakticiram takav način opremanja interijera zato što se tako najbolje mogu prilagoditi prostoru – bolje ga iskoristiti i napraviti komade koji su maksimalno funkcionalni – tvrdi Bosiljka Antolković. I zanimljiv drveni panel, svojevrsne instalacije od jasena i hrasta, koji je stavljen na zid iznad sjedaće garniture u boravku, rađen je po narudžbi, a prema dizajneričinim zamislima. Na rasvjetu je usmjerena velika pozornost – osim one osnovne, stavljena je i ambijentalna za postizanje prozračne i tople ugodne obiteljske atmosfere u prostoru.

stan bukovac zagreb | Autor : Studio Gle fotka Foto: Studio Gle fotka

>>Veseo i topao dom mlade obitelji na zadnjem katu nebodera

 • Avatar Korny87
  Korny87:

  Ideje za uređenje interijera osobama koji žive u iznajmljenom stanu i ostane im ravno 1000 kuna za život nakon što plate režije.

 • Avatar jest
  jest:

  To je dakle stan za neku virtualnu obitelj kao iz jedne poznate računalne igrice jer velika većina ljudi zbog teških materijalnih prilika ni uz vrlo dobro obrazovanje ne može si osigurati ni sasvim malenu garsonjeru a kamoli dizajnirani snobizam. Bilo ... prikaži još!o bi zgodno kada bi se urednici iz svojih danskih, švedskih i austrijskih snova spustili u hrvatsku realnost teške neimaštine, velike nezaposlenosti i besperspektivnosti.

 • AllysonFernandez:

  Napravit cu 86 dolara za sat od kuce. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjecam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. posjetiti>>>>>> www.WebJob33.Com