220 M2 u KALIFORNIJI

Atraktivna i topla prizemnica sa dvije dnevne sobe

kuća kalifornija
Foto: Austarchitect studio
1/22
18.01.2016.
u 12:41

Prije useljenja u svoj novi dom, četveročlana obitelj u potpunosti ga je obnovila, te dodala neke nove sadržaje

Studio Aust Architect prihvatio se adaptacije zdanja, prizemnice od 220 četvornih metara, izgrađene prije 50 godina, a koje se nalazi u Newport Beachu, gradiću u Kaliforniji. Adaptacija je nastupila prije useljenja novih stanara, obitelji s dvoje djece.

Eksterijer kuće ostao je isti, osim što je obnovljeno pročelje novim slojem boje, a stari crijep zamijenjen novim, dok je unutrašnjost doživjela temeljitu adaptaciju – od novih podova, stropova, stolarije, kupaonica, kuhinje, namještaja pa sve do oformljavanja novog sadržaja. Naime, od stare ostave arhitekti su su napravili ured vlasnika koji ponekad svoje poslove rade od kuće.

Foto: Austarchitect studio

Vanjska strana kuće vrlo malo otkriva o zdanju, jer su pogledu izložena garaža te samo jedna soba, uredski prostor. Ulaskom u kuću zapravo se ulazi u unutarnju dvorišni prostor koji objedinjuje sobe socijalnog sadržaja te pripadajućeg mu vrta, a jedna od vrata imaju funkciju dodatnih ulaznih vrata. Kroz njih se ulazi u hodnik koji vodi do dnevne zone te spavaćih soba.

Foto: Austarchitect studio

Također, u kuću, odnosno dnevnu zonu je moguće ući odmah iz vrta odnosno terase na koju se izlazi iz svih triju komponenti – kuhinje, blagovanja i boravka. Kako bi taj dio dobio što više svjetlosti, s vrtne strane presvučen je velikim staklenim stijenama.

Objekt je formiran u obliku slova L, tako da i manji dnevni boravak, namijenjen druženju djece vlasnika, također gleda na vrt i terasu. Sve tri spavaonice gledaju na bočnu stranu, koja graniči sa susjednom kućom. Ne nude atraktivan pogled, ali zato pružaju mir i tišinu, a to je najbitnije.

Foto: Austarchitect studio

Socijalna zona, kao i roditeljska soba uređena je u neutralnim, blagim tonovima bijele, sive i bež, dok su manji dnevni boravak i dječje sobe u življim, jarkim tonovima – od narančaste, crvene pa do svijetlo zelene.

Foto: Austarchitect studio

>>Izvrstan spoj klasike i modernog dizajna u viktorijanskoj vili

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije