NADAHNITE SE

Pet trendi prijedloga za uređenje uskršnjeg stola

uskrsni stol
Foto: Thinkstock
1/7
26.03.2016.
u 09:00

Pripreme sa nedjeljni uskrsni doručak uključuju i opremanje stola odabranim priborom, posuđem, čašama te dekoriranjem prigodnim detaljima

Ukrašavanje interijera prigodnim detaljima pa tako i stola važan su i neizostavan dio svake blagdanske priče, pa tako i Uskrsa. Kako se tada svi okupljaju oko trpeze, važno je da on, osim jelima i pićima, bude svečan, bogat i poseban po svome izgledu kako bi atmosfera bila što ljepša i ugodnija.

Jedino na što trebate pripaziti jest pravilo o oblicima i veličini tanjura i čaša te postavljanja pribora za jelo. Nekih čvrstih pravila prilikom dekoriranja nema, jer dolazak novog godišnjeg doba poziva na lepršavost, vesele pastelne boje, puno detalja, ukrasnih vrpci, jaja.... Budite pažljivi jedino s količinom dekoracija. U suprotnom će stol izgledati pretrpano...

Da se lakše inspirirate, nudimo vam nekoliko trendi prijedloga za ukrašavanje stola.

Foto: pixabay

Svijetle nijanse zelene zaštitni su znak Uskrsa jer simboliziraju novi život i buđenje pa bi bilo dobro da ih koristite i u uređenju stola. Tek jedan detalj u ovoj boji unijet će svježinu u cijeli prostor.

Foto: pixabay

Pastelne nijanse su uvijek dobrodošle na uskrsni stol, ali i one malo 'jače' poput tamno ljubičaste ili 'ciklama' ružičaste unijet će dozu razigranosti i veselja, kao i simbolične figure poput ovog janjeta...

Foto: pixabay

Želite li nešto smireniju varijantu jer niste ljubitelj boja i šarenila, uredite stol u prirodnim nijansama, s dodatkom vintagea odnosno tradicije u vidu heklanog stolnjaka ili ukrasnih čipkastih traka i dodajte još prepeličja jaja.

Foto: pixabay

Cvijeće uvijek podiže atmosferu na jedan viši nivo te unosi svježinu. Ako nemate prigodnih ukrasa, tada je najbolje i najjednostavnije stol ukrasiti cvijećem, od kojih ćete po jedan komad staviti na tanjur i eventualno ga još 'doraditi 'ukrasnom trakom'.

Foto: pixabay

Još jedna prirodna varijanta za ljubitelje nenameljtivih i jednostavnih dekoracija. Ako volite shabby, vintage ili industrijski stil, onda je ovakva dekoracija pravi odabir za vas.

>>Uredite blagdanski stol koji će vaša obitelj i prijatelji dugo pamtiti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije