sam svoj majstor

Preuredite sami kupaonicu za jedno poslijepodne, povoljno i jako efektno

kupaonice
Arhiva
13.11.2022.
u 07:00

Krenite s detaljnim čišćenjem pločica i sanitarija od nakupljenog kamenca i plijesni. Nakon toga s rubova tuš-kabine (kade) skinite stari silikonski premaz i zamijenite ga novim

Želite urediti kupaonicu jer vam je dosadila i “zrela” je za promjene? Ipak, ne biste htjeli raditi prevelike zahvate jer su sanitarije i keramičke pločice još uvijek upotrebljive. Dobro je znati da i sami možete napraviti nekoliko zahvata koji će skoro u potpunosti promijeniti izgled kupaonice.

Foto: Promo fotografija

Krenite s detaljnim čišćenjem pločica i sanitarija od nakupljenog kamenca i plijesni. Nakon toga s rubova tuš-kabine (kade) skinite stari silikonski premaz i zamijenite ga novim.

Dotrajalu dasku na WC školjci također je potrebno promijeniti. Kad kupujete novu dasku, pazite na to da mora biti kompatibilna s WC školjkom, a osim toga da se i bojom i stilski uklopi u prostor. Glavno rasvjetno tijelo u većini kupaonica obična je plafonijera. Zašto na njeno mjesto ne biste postavili neobičan luster koji će “podići” cjelokupni vizualni dojam kupaonice? Luster mora biti otporan na vlagu i toplinu, a posao postavljanja najbolje će biti prepustiti stručnjaku. Prigušeno svjetlo svaku kupaonicu pretvorit će u mali privatni wellness, stoga razmislite o ugradnji regulatora jačine svjetlosti. Dotrajalu zavjesu na tuš-kabini zamijenite novom, drugačijom. Nova zavjesa u konačnici će bitno utjecati na izgled same kupaonice.

Uz zavjesu, nova prostirka u kupaonici također je važan funkcionalni, ali i dekorativni element. Kad birate prostirku za kupaonicu, pazite da njena donja strana bude presvučena gumom. Guma će spriječiti proklizavanje prostirke, a samim time i pad na skliskim vlažnim pločicama. Ako to prostor dozvoljava, postavite policu na zid. Zasigurno će biti od velike koristi ako na nju složite ručnike te košare ili kutije u kojima držite potrebne sitnice. Polica s uredno složenim stvarima unijet će veliku promjenu u vašu kupaonicu. Od velikog vizualnog značaja svakako je i košara za prljavo rublje. Potrudite se pronaći onu koja će se najbolje uklopiti u stil uređenja vaše kupaonice. Važno je stilski povezati sve elemente s postojećim sanitarijama i keramičkim pločicama kako biste dobili jednu skladnu cjelinu u prostoru.

Foto: Arhiva

Nemojte žaliti stare plastične čaše u kojima držite četkice za zube baciti i kupiti staklene, keramičke ili metalne. U skladu s čašama kupite i novi dozer za sapun. Ovi mali funkcionalni, ali i dekorativni elementi sigurno neće ostati neprimijećeni u vašoj novouređenoj kupaonici. Kupaonica bez mirisa je nezamisliva. Stoga se potrudite od nje napraviti malu spa-oazu time što ćete je obogatiti mirisnim štapićima, svijećama i eteričnim uljima. Biljka u kupaonici svakako je dobrodošla. Odaberite onu vrstu koja je otporna na vlagu, ali i na toplinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije