Poznata zagrebačka gastro adresa Nico's bistro i bar blista u novom ruhu koje će nas oduševiti na prvu. Nakon kratke stanke, uzrokovane preuređenjem šetnice Ban centra na Europskom trgu, ponovno su otvorili svoja vrata. Prostor od 200 m2 u unutarnjem dijelu je preuređen. Odabrane su čiste linije i boje u jednostavnom spektru s finim materijalima od kojih se izdvajaju dizajnerske tapete, stolice i stolovi. Prozračan i prepoznatljivog stila koji odlikuje bistro, Nico's je pun detalja poput velikih narančastih lampi ili pak velikog staklenog zida s ogledalima. Oni toplinu i privlače pažnju.
U prostoru prevladavaju zelena, zlatna i mint boja koje već na ulazu u lokal osvajaju gosta, a tu je i velika prekrasna tapeta Loro Piana. Novim konceptom u bistrou su dobivene dvije zasebne sale koje sliče stilom uređenja, ali su opet različite. Na taj način gostima je dan izbor. Sve tri terase ovog bistroa su u potpunosti preuređene i od sada se može uživati u pravoj maloj zelenoj oazi u centru grada.
Ono najzanimljivije je svakako novi meni mladog šefa kuhinje Tibora Klobučara, koji se educirao u Istanbulu na poznatoj kuharskoj školi Cordon Bleu, a sada je imao potpunu slobodu u kreiranju jela koja će ove jeseni i zime zasigurno postati hit. Ideja ponude je bistro varijanta klasika i tradicionalnih jela sa sezonskim namirnicama. Dodatno, ponudu je proširena s dnevnim jelima za koja inspiraciju Tibor nalazi na obližnjoj tržnici Dolac.
Veliku pažnju polažu na kvalitetu namirnica i njihovu obradu kako bi sačuvali sve bitne okuse. U stalnoj je komunikaciji s dobavljačima kako bi na vrijeme uspjeli dobiti upravo one namirnice koje žele prezentirati u aktualnoj sezoni. Neka od najzanimljivijih jela su svakako Usoljena bijela riba s ukiseljenom ljutikom, kremom od sira, gelom od limuna i uljem od peršina, Pohani goveđi rep s kremom od čičoke, prženim patlidžanom i chutneyjem od šljive te drugi noviteti.
U novom Nico'su velika je pažnju posvećena ponudi vina i ostalih pića. Na njihovoj se vinskoj listi nalazi stotinjak etiketa pomno biranih vina, raznih sorata i iz svih bitnijih svjetskih vinskih regija koju je napravio glavni sommelier Marko Rundek.
Ono što je svakako zanimljivo je i 'specialty' kava te kokteli. U nadolazećim tjednima radit će razne tematske evente s koktelima koje će pripremati voditelj bara Matija Ivanišević sa svojim timom. Dolaskom hladnijih i kraćih dana, ovaj svijetli prostor oaza je u koju ćemo raditi dolaziti u centru grada.