LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Prekrasna blagdanska magija popularne gradske knjižare nosi važnu poruku

Umjetnik Mario Miše šestu godinu zaredom kreira Advent u Arkadiji, a ivogodišnja inspiracija su knjige “Šuma Striborova# i hit izdanje Davida Attenborougha “Život na našem planetu”. Gigantske crvene lizalice su ukrasi s porukom – knjige su prava poslastica u vremenima koje provodimo kod kuće
09. prosinca 2020. u 16:27 0 komentara 569 prikaza

Sjaj lampica, odbačene grane oraha, gigantske crvene lizalice i sasvim neobično bijelo drvo krase jednu od najljepše uređenih zagrebačkih prodavaonica, knjižaru Arkadija. Maštovito uređenje Adventa u Arkadiji, koji se održava već šest godina, uvertira je u čarobni svijet knjiga koji će vas odvesti daleko od realnosti.

 | Autor :

Ovogodišnji advent zaživio je u jednom neobično mirnom ruhu, no upravo nas je ta situacija vratila tradicionalnim vrijednosti. A što poručuje tradicionalne vrijednosti više od dobrog štiva? Ove godine u izdanju Školske knjige objavljene su knjige koje su osvijestile društvo i na globalnoj i na lokalnoj razini, što je bio povod za kreiranje maštovitog izloga i unutrašnjosti knjižare Arkadija Školska knjiga. Gigantsko bijelo drvo na ulazu u knjižaru ukrašeno izdanjima jedne od najpopularnijih i najvažnijih knjiga 2020. godine, “Život na našem planetu” Davida Attenborougha, daje nedvosmislenu poruku – vrijeme je da budućnost učinimo boljom za nadolazeće generacije!

 | Autor :

Šestu godinu zaredom umjetnik Mario Miše u knjižari Arkadija stvara pažnje vrijednu božićnu priču koja jednako privlači kako odrasle, tako i najmlađe čitatelje. Potaknut hit knjigom “Život na našem planetu”, kao i svevremenskom “Šumom Striborovom” Ivane Brlić – Mažuranić, umjetnik je instalirao veliko drvo na ulazu u knjižaru te bijelo obojene grane u ostatku knjižare. Umjesto klasičnih božićnih ukrasa na odbačenim granama oraha, koje je Miše pažljivo sakupljao sa suradnicima ne bi li stvorio božićno drvo kojem će dati novi život, vise hit knjige.

 | Autor :

“Nastojao sam koristiti što više recikliranih i obnovljivih materijala, a inspirirao sam se “Šumom Striborovom” i novom knjigom Davida Attenborougha. Koristio sam motiv božićnih lizalica koje simbolično predstavljaju knjige. One su prava poslastica dok provodimo dane kod kuće, pazimo na sebe i svoje najmilije . Izvedba ovogodišnjeg Adventa u Arkadiji trajala je desetak dana zajedno s postavljanjem. Radili smo u 2 ekipe ujutro i navečer. Ujutro smo izrađivali, a navečer postavljali dio po dio”, priča Miše.

 | Autor :

Trud koji je umjetnik s timom suradnika uložio u kreiranje adventske magije u Arkadiji rezultirao je čarobnim interijerom, genijalnim božićnim izlogom te željenim bijegom od svakodnevice u svijet mašte, knjige i blagdanskog duha. Doživite čar Božića i posjetite Advent u Arkadiji!

Vrhunski dizajn Kako zamišljate idealan dom? Dizajneri iz BoConcepta imaju stan sa savršenom formulom prirodna dekoracija Genijalne ideje za dekoriranje doma božićnim zvijezdama precool dizajn Ovog Božića nabavite najoriginalnije kuglice domaćeg brenda - sa živim biljkama!
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.