Sajam Ambienta

Predstavljen najvažniji i najinteresantniji sajam za grad Zagreb i za Hrvatsku

Jurica Galoic/PIXSELL
02.10.2019.
u 13:03

U pet dana sajma 461 izlagač predstavit će namještaj za uređenje doma, uredski namještaj, namještaj za uređenje hotela i apartmana, a sve posjetitelje očekuju aukcije, izložbe, performansi, predavanja i bogat nagradni fond

Ukupan kapacitet Zagrebačkog Velesajma raspoloživ za sajmove ispunit će 46. sajam Ambiente koji će se održati od 9. do 13. listopada. 
Ovogodišnji sajam proširen je novim tematskim područjima s kojima je upotpunjen proces stanovanja.  

"Glavno obilježje sajma raskoš je holističkog pristupa koji uključuje svaki aspekt stanovanja, od gradnje do uređenja interijera", kazala je Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog Velesajma na današnjoj konferenciji za medije. 

Tematska područja sajma bit će namještaj i unutarnje uređenje te industrijski program koji će predstaviti namještaj za uređenje doma, ali i uredski namještaj. Posebnost sajma i nova su tematska područja građenje i opremanje, a predstavit će se i uređaji i opreme za hotele, restorane i catering. Nova tema unutar sajma Ambienta Art Fair Zagreb je, a on će kroz pet sajamskih dana prezentirati preko 300 djela suvremene likovne umjetnosti i antikviteta, a u sklopu njega, u subotu u dva termina (13 i 15 sati) održat će se i aukcija umjetnina.  

Na sajmu će svoje proizvode izložiti 461 izlagač, a susrest će se i arhitekti iz Nizozemske, inozemni i domaći umjetnici, galeristi iz Italije, Austrije, Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Poseban naglasak sajma stavljen je na drvnu industriju koja, navodi Tomšić, u odnosu na druge industrije proizvodnje, raste. Misija Ambiente, tvrdi, pokret je za hrvatsku drvnu industriju, a na sajmu će sudjelovati 31 izlagač iz tog područja

"Sajam je prilika da se proizvođači drvne industrije predstave domaćoj, ali i stranoj publici", kazala je Božica Marković, direktorica Sektora za poljoprivredu, prehrambenu industriju i šumarstvo. 

Stoga će u sklopu sajma biti održani paneli, stručna predavanja, radionice, a svoja će djela predstaviti učenici i studenti iz sektora šumarstva, prerade i obrade drveta koji su, kako tvrdi Marković, "uz dizajnere i arhitekte upravo oni koji jačaju hrvatski proizvod". 

Sajam će se, osim na realnoj areni održati i u virtualnoj areni, navodi Tomšić te najavljuje lansiranje aplikacije projekta Ambienta koja će biti predstavljena u ponedjeljak, a ona će biti i prvi korak digitalizacije Zagrebačkog Velesajma. Digitalizirat će se i Hrvatska gospodarska komora koja će na svom štandu prezentirati neke nove usluge.

Svi će posjetitelji na pre-sale kampanji moći kupiti proizvode koji još uvijek nigdje nisu predstavljeni, a osim nagrada za izlagače, nagrade su namijenjene i posjetiteljima koji s kupljenom ulaznicom mogu sudjelovati u nagradnoj igri s bogatim nagradnim fondom u iznosu od 90 tisuća kuna

Svečano otvorenje održat će se u srijedu, 9. listopada u 11 sati na kojem će sudjelovati premijer, gradonačelnik Zagreba i njegova zamjenica, a glazbenu podlogu pružit će ansambl Lado. 

Jednodnevna ulaznica na sajam iznosi 30 kn, a stalna ulaznica za sve dane iznosi 60 kn. 

Prvi put ove godine na sajmu će se predstaviti i domaći brend NUNC: za koji stvara nekoliko renomiranih domaćih dizajnera, a koji je poznat i po brojnim nagradama koje je dosad osvojio. U nastavku pogledajte neka od dizajnerskih rješenja kojima će se predstaviti na ovogodišnjoj Ambienti.

Foto: Domagoj Kunić

Foto: Domagoj Kunić

Foto: Domagoj Kunić

Foto: Domagoj Kunić

Foto: Domagoj Kunić

Foto: Domagoj Kunić

Foto: Mario Šulina

Foto: Mario Šulina

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije