ulazni prostor

Predsoblje je ključno za stvaranje dojma, evo kako ga urediti da bude privlačno!

IKEA
12.09.2022.
u 10:17

Predsoblja i hodnici su mjesta kojima prilikom adaptacije i uređenja pridajemo vjerojatno najmanje pozornosti

Kao i u socijalnim kontaktima, odnosno upoznavanju druge osobe tako i pri ulasku u nečiji stan prvi dojam je najbitniji. I govori puno o njegovu vlasniku. Upravo taj prvi utisak može učiniti da cijeli stan 'mjerimo' po predsoblju. To je posve u redu ako je taj prostor dobro osmišljen, no što ako je to samo mjesto za odlaganje jakni, kaputa, obuće i ključeva od stana i auta?

Foto: IKEA

Predsoblja i hodnici su mjesta kojima prilikom adaptacije i uređenja pridajemo vjerojatno najmanje pozornosti. Svijetle boje zidova, lampe i ogledala učinit če skučeni hodnik većim nego što jest. Vrhuncem uređenja smatramo vješanje slike ili fotografije na zid. Dodatni problem jest što su ti prostori uvijek pomalo klaustrofobični zbog svoje skučenosti i nedostatka prozora. I u ovim dijelovima doma do izražaja može itekako doći vaša kreativnost.

Foto: IKEA

Već bojanjem zidova ili stare komode, svjetiljkom, ukrasnom kutijom na ormaru ili novim tepihom možemo puno toga postići.

Ako imate prostora slobodno se igrajte bojama, ne zaboravite i na cvijeće - unijet će svježinu i toplinu u prostor Čim učinite i jedan mali pomak, vidjet ćete kako hodnik može jako lijepo izgledati. I kako njegov izgled nije nimalo nevažan.

Foto: IKEA

Ako je riječ o hodniku manje kvadrature odabir ogledala ključan je jer će pravilno odabrano i postavljeno ogledalo vizualno povećati prostor. Bilo bi sjajno, ako imate slobodan zid, postaviti ga po poda do stropa. Za bolji dojam dodajte prirodno zelenilo koje će se lijepo reflektirati zahvaljujući ogledalu.

Foto: IKEA

Hodnici koji su mračni i uski najbolje će izgledati u svijetlijim nijansama, ali u dvije boje - sjajan izbor su bijela i svijetlo siva. Priču neka prate i podne obloge - dobar izbor su pločice postavljene u romb - stvorit će iluziju većeg prostora, a ako je izbor pao na parket bolji izbor su svijetlije nijanse.

Foto: IKEA

Zanimljiv tepih u šarenoj kombinaciji momentalo će podići prostor. Mislimo na tepih manjih dimenzija koji ima isključivo estetsku ulogu. Drvena klupica ili zanimljiva tegla od terakote stilski će se lijepo nadograditi na tu priču.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije