LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Prava dizajnerska poslastica - simbol arhitekture - kuća s potpisom Alvara Aalta kao kulisa za nove trendove

La Maison Louis Carré pretvorila se u pozornicu za novu kolekciju brenda Zara Home. Organski oblici, prirodnije tkanine i teksture poput hrapave gline, zrnatog drva ili lana miješaju se i prilagođavaju kući poštujući izvorni koncept
08. listopada 2021. u 06:58 0 komentara 4516 prikaza
Foto: Zara Home
Pogledajte galeriju 1/16

Ova je kuća pripadala francuskom galeristu Louisu Carréu koji je zamislio kuću u kojoj bi mogao smjestiti svoje goste i istodobno izložiti svoja umjetnička djela.

 | Autor : Zara Home Foto: Zara Home

Godine 1956. za dizajn svoje kuće zadužio je arhitekta Alvara Aaltoa koji je osmislio svaki detalj. Aalto je osmislio lokaciju na vrhu brda u mjestu Bazoches-sur-Guyonne, u okolici Pariza, kao i korištene materijale.

 | Autor : Zara Home Foto: Zara Home

Tako je 1959. napravio La Maison Louis Carré: potpuno iskustvo koje se pretvorilo u simbol arhitekture.

 | Autor : Zara Home Foto: Zara Home

Alvar Aalto sudjelovao je u nekoliko avangardnih pravaca, naročito u Bauhausu. U njegovom radu ističu se funkcionalnost tvorevina i želja za humanizacijom arhitekture. Uvijek je tražio povezanost između zgrade, prirode i njezinih stanovnika. Otuda dolazi i važnost upotrebe drva u njegovu radu.

 | Autor : Zara Home Foto: Zara Home

La Maison Louis Carré pretvorila se u pozornicu za novu kolekciju brenda Zara Home. Organski oblici, prirodnije tkanine i teksture poput hrapave gline, zrnatog drva ili lana miješaju se i prilagođavaju kući poštujući izvorni koncept.

 | Autor : Zara Home Foto: Zara Home

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

inspiracija Kakva transformacija: Rušenjem zidova i mijenjanjem tlocrta stan iz 1911. postao je moderan dom domaći dizajn Genijalna posuda za začinsko bilje u obliku zagrebačkih parkova važan detalj Pet savjeta za odabir idealnog jesenskog mirisa za dom
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.