savršena kombinacija

Prava dizajnerska poslastica - simbol arhitekture - kuća s potpisom Alvara Aalta kao kulisa za nove trendove

Foto: Zara Home
1/16
08.10.2021.
u 06:58

La Maison Louis Carré pretvorila se u pozornicu za novu kolekciju brenda Zara Home. Organski oblici, prirodnije tkanine i teksture poput hrapave gline, zrnatog drva ili lana miješaju se i prilagođavaju kući poštujući izvorni koncept

Ova je kuća pripadala francuskom galeristu Louisu Carréu koji je zamislio kuću u kojoj bi mogao smjestiti svoje goste i istodobno izložiti svoja umjetnička djela.

Foto: Zara Home

Godine 1956. za dizajn svoje kuće zadužio je arhitekta Alvara Aaltoa koji je osmislio svaki detalj. Aalto je osmislio lokaciju na vrhu brda u mjestu Bazoches-sur-Guyonne, u okolici Pariza, kao i korištene materijale.

Foto: Zara Home

Tako je 1959. napravio La Maison Louis Carré: potpuno iskustvo koje se pretvorilo u simbol arhitekture.

Foto: Zara Home

Alvar Aalto sudjelovao je u nekoliko avangardnih pravaca, naročito u Bauhausu. U njegovom radu ističu se funkcionalnost tvorevina i želja za humanizacijom arhitekture. Uvijek je tražio povezanost između zgrade, prirode i njezinih stanovnika. Otuda dolazi i važnost upotrebe drva u njegovu radu.

Foto: Zara Home

La Maison Louis Carré pretvorila se u pozornicu za novu kolekciju brenda Zara Home. Organski oblici, prirodnije tkanine i teksture poput hrapave gline, zrnatog drva ili lana miješaju se i prilagođavaju kući poštujući izvorni koncept.

Foto: Zara Home

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije