inspiracija

Kakva transformacija: Rušenjem zidova i mijenjanjem tlocrta stan iz 1911. postao je moderan dom

BoConcept
07.10.2021.
u 06:33

Počeli smo s dnevnim boravkom i glavnom spavaćom sobom jer su im trebale samo kozmetičke promjene. No za kuhinju nam je trebalo više od godinu dana - priča vlasnik

Da biste od starog i zapuštenog prostora napravili moderan dom potrebno je imati viziju, ali i ljude koji znaju što rade, a ovaj stan, u zgradi iz 1911. upravo je takav primjer. Naime vlasnik s vizijom i stručnjaci iz BoConcepta udružili su snage i transformirali stari prostor u genijalan dom.

Foto: BoConcept

- Kuću smo kupili u lipnju 2018. No, da budem iskren, to nije bila nekretnina koju smo namjeravali kupiti. Svidjele su nam se izvorne značajke i neobični oblici soba, ali unutrašnjost je bila vrlo zastarjela i znali smo da ćemo morati napraviti mnogo strukturnih promjena. Prije prvog razgledavanja očekivali smo prostor ispunjen vlagom iz kojeg ćemo nestati vrišteći. Ali, čim smo ušli znali smo da će ovo biti naš dom - priča vlasnik, grafički dizajner iz Newcastlea.

Foto: BoConcept

Ipak, renovacija je bila zahtjevna i dugotrajna, a cijeli proces krenuo je od preuređenja dnevne zone.

Foto: BoConcept

-  Ne volim norme. A za biti drugačiji potrebno je planiranje. Počeli smo s dnevnim boravkom i glavnom spavaćom sobom jer su im trebale samo kozmetičke promjene. No za kuhinju nam je trebalo više od godinu dana. Nije riječ samo o rušenju nekih zidova i pronalasku namještaja. Uz toliko inspiracije, osobito s Pinteresta i Instagrama, lako se zaigrati s idejama. Dakle, kad krećem u renovaciju, imam barem dvije proračunske tablice s popisom proračuna, proizvoda i odakle ćemo ih nabaviti. .

Foto: BoConcept

Omiljeni dio kuće vlasnicima je nova kuhinja, koju nazivaju i dnevnim boravkom jer u njoj najviše borave.

- Nalazi se na južnoj strani i prepuna je svjetla. Sa zadovoljstvom mogu sjediti oko stola cijeli dan. Tamo često radim.  Inspirirana je Sobom 606 Arnea Jacobsena i ima lijep osjećaj koji evocira ta era. Postoji mit da su pločice samo za kupaonice i kuhinje. Nisu. Naše su pločice suptilne, a uz naše kuhinjske ormare od oraha i kombinaciju suvremenog i danskog namještaja iz sredine stoljeća, pomogle su stvoriti besprijekoran prostor koji koristimo više od bilo kojeg drugog - kaže vlasnik.

Foto: BoConcept

 

 

 

Komentara 1

Avatar Golum
Golum
07:50 07.10.2021.

Zato se zgrade i raspadaju kad rusenjem zidova narusavate statiku zgrade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije