BRZI MAKEOVER

Praktično i sa stilom: ukrasite kuhinju otvorenim policama

kuhinjska polica
Foto: Thinkstock
1/13
17.01.2020.
u 10:00

Dosadio vam je izgled vaše kuhinje ili biste željeli neke stvari imati uvijek nadohvat ruke? Police su pravo rješenje!

Police su ono što nikada neće proći nezamijećeno, u bilo kojem prostoru se nalazile. One su poput male galerije i odaju dizajnerski i općenito životni ukus svoga vlasnika, a često i njegove interese i svjetonazor - čak i kada se radi o običnim bočicama sa začinima ili pak lončićima za kavu.

Gledajući na trendove u uređenju kuhinja mogli bismo reći kako police trenutno i jesu i nisu u modi. Arhitekti i dizajneri podjednako nude oba rješenja - mnoge su kuhinje 'zakopčane do grla' i posve ispunjene zatvorenim elementima, a druge umjesto visećih elemenata koriste - samo police.

Foto: pixabay

Ako razmišljate o nekom sitnom makeoveru u vašoj kuhinji koji bi vam donio dobrodošlu promjenu - police su idealno rješenje. Usto, na njih možete staviti pokućstvo ili začine odnosno stvari koje učestalo koristite – da vam budu nadohvat ruke.

U slučaju da nemate praznih zidova na koje biste ih mogli objesiti, možete to učiniti koristeći prostor iznad hladnjaka, prozora ili pak blagovaoničkog stola. Jedini minus otvorenih polica jesu prašina i masnoća od kuhanja koje se nakupljaju na stvarima. Ukoliko ih želite staviti, morate biti svjesni nekoliko činjenica:

Foto: pixabay

1. Police su lijepe samo kada se s njih redovito čisti prašina, jer jedino tada izgledaju lijepo i privlačno. Sam po sebi ovaj element privlači pažnju, pa kada na njemu vidite prašinu, onda ste dobili kontra efekt.

2. Na police se stavljaju pomno odabrani predmeti, a ne ono što vam nije stalo u ormariće ili hladnjak ili s kojima ne znati što biste. Dakle, estetika je, osim urednosti, ovdje bitan element. Stručnjaci savjetuju da na police stavite stvari koje vam se najviše sviđaju. Razmislite i o takvome konceptu...

Foto: pixabay

3. Kombiniranje predmeta na polici je bitno, odnosno osmišljavanje 'teme' - ako ćete na njih staviti šalice za kavu, dodajte još neki element koji će im odgovarati po nečemu - boji, obliku, stilu... a koji može imati sasvim dekorativnu ulogu. Stavljanje samo jedne vrste predmeta djelovat će uniformirano i nezanimljivo.

Razmislite prije kretanja u realizaciju o tome kakvu policu želite i što želite smjestiti na nju, a naše fotografije neka vam budu inspiracija i pomoć u traženju idealnog rješenja.

>>Vodič za kupnju kuhinje: U što uložiti, a na čemu štedjeti

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije