pravi biser

Vodimo vas u kuću na drugom najsunčanijem mjestu u Hrvatskoj, s čak dva bazena

14.08.2023.
u 11:02

Za ljetne sezone ovamo uglavnom dolaze stranci koji su odmah shvatili da im je boravak idealna baza iz koje mogu za manje od sata stići do Plitvičkih jezera, a toliko im treba i do mora, na primjer do šezdesetak kilometara udaljene Rovanjske

Smještena negdje na pola puta između Zagreba i Splita na staroj cesti prema moru ponad Krbavskoga polja nalazi se raštrkana i pusta lička općina Udbina prekrasne prirode i burne povijesti kojoj je korona donijela prve natruhe turizma. Manje od godine prije pandemije u toj je ličkoj pustoši izniklo jedno prekrasno zdanje – Villa Plitvice Sun.

Kuća je to za odmor privremeno kategorizirana s četiri zvjezdice kojoj će i ona peta što joj po svim parametrima pripada doskoro zasjati. Ova je vila posebna po mnogo čemu, a najviše od sličnih zdanja odudara time što uz vanjski ima i unutarnji bazen, što ju čini raritetnom u hrvatskim okvirima jer je takvih kuća kod nas manje od deset. U vlasništvu je obitelji Tokić, supružnika Marine i Željka i njihove dvojice sinova, Denisa i Vedrana.

Cijele godine grijani unutarnji bazen za protustrujno plivanje dimenzija je 7x3 metara. Za jutarnjeg ili razgibavanja u bilo koje drugo doba dana iz vode možete uživati u pogledu na Krbavsko polje. Vanjski se bazen dogrijava u pred i postsezoni, a njegove su dimenzije 8x4 metara. Pogled iz njega još je i bolji nego iz unutrašnjeg, iako je i onaj prvi čaroban.

K tome, vila ima i vanjski jacuzi za pet osoba te saunu u unutrašnjosti. Unutrašnjost kuće uređene u diskretnim bež tonovima prostire se na 388 četvorna metra, a sastoji se od tri prostrane spavaće sobe. U svakoj od njih je king size krevet i svaka ima svoju kupaonicu. Uz te tri, u kući su još dvije kupaonice.

Gostima su na raspolaganju i moderno opremljena kuhinja, blagovaonica u kojoj se udobno mogu smjestiti  te dnevni boravak opremljen televizorom i prekrasnim kaminom. Vila ima najnapredniji sustav integriranog hlađenja i grijanja koji osigurava savršenu temperaturu u svakom trenutku. Dvorište je veliko 1600 četvornih metara, u cijelosti je ograđeno, ima parking, a vani je i roštilj. Za one željne potpune intime, u ovoj je kući imaju, kako unutra tako i u dvorištu. Vila je opremljena biciklima pa svi ljubitelji vožnje na dva kotača ispred sebe imaju ličko prostranstvo za vožnju.

Ovo je zdanje u Udbini nastalo po zamisli vlasnika Željka Tokića. Htio je on najprije napraviti nešto na Plitvicama no kako to baš i nije išlo, odlučio se graditi u svome mjestu koje slovi za drugo najsunčanije u Hrvatskoj. Već je postala svojevrsna urbana legenda priča o tome kako je stao na ledinu, zagledao se s jedne strane prema Krbavskom polju, zatim pogledao prema Velebitu i kazao: "E tu će bit kuća". 

Cijela je kuća građena prema tom pogledu koji je fascinirao Tokića, ali i sve koji ovamo dođu pa se o vili Plitvice Sun govori kao o kući s pogledom. A posjetitelja koji ovdje znaju uživati ne manjka. Sedmi i osmi mjesec unaprijed su rasprodani, gosti su stranci, uglavnom iz Njemačke. Najmanja je duljina boravka u ljetnoj sezoni pet dana no ima i onih koji ostaju i 18. Cijena je dnevnog najma vile kapaciteta za do 10 osoba od 600 do 1000 eura, što ovisi o tome koliko dugo gost ostaje i u koje je doba godine došao. U proljeće i jesen boravak je najjeftiniji.

Za ljetne sezone ovamo uglavnom dolaze stranci koji su odmah shvatili da im je boravak idealna baza iz koje mogu za manje od sata stići do Plitvičkih jezera, a toliko im treba i do mora, na primjer do šezdesetak kilometara udaljene Rovanjske. Požele li put Zadra i najbliže zračne luke, pred njima je 80 kilometara vožnje. U samoj Udbini mogu kupiti ono najosnovnije, otići na piće, a u mjestu je i  nacionalno svetište - crkva Hrvatskih mučenika -  građena po uzoru na najmanju katedralu na svijetu, crkvu svetog Križa u Ninu. Crkva je spomen na sve poginule hrvatske mučenike, od Krbavske bitke do Domovinskog rata.

U crkvi se nalazi i replika Višeslavove krstionice, podno nje su muzej i knjižnica, okolo spomen park.  Za boravka u vili Plitvice Sun osim u prirodi (i Nacionalni park Paklenica od Udbine je udaljen na manje od sat vožnje) posjetitelji mogu isprobati ličke sireve kod lokalnih proizvođača, pronaći dobru rakiju, okušati se u adrenalinskim avanturama, obići obližnju farmu u Visuću u kojoj su autohtona mala čupava goveda - ličke buše. A ako i ne odu nikamo već po cijele odluče uživati u komforu luksuzne kuće s pogledom koja se nalazi na samom ulazu u mjesto, neće pogriješiti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije