Noel Bread and Deli

Popularna zagrebačka pekarnica osmislila je odlične slane i slatke proizvode s kojima ulazi u novu sezonu

Danko Šimunović
22.03.2024.
u 09:28

Desert koji osvaja na prvi pogled, a potom i okus, nedvojbeno je lemon pound cake, s kremom od yuzu-a i bijele čokolade, džemom od crvenog ribizla i mentom. Savršen slatki zalogaj za prve proljetne dane, i taman sladak te nevjerojatno sočan i mekan, ovaj kolač pravo je utjelovljenje pojma umami

Ovog tjedna službeno je počelo proljeće, godišnje doba kojem se svi veselimo, jer nam donosi lijepo vrijeme, bujanje prirode i povratak omiljenih aktivnosti na otvorenom. Dolazak proljeća podrazumijeva i osvježenje ponude u poznatoj zagrebačkoj craft pekarni Noel Bread and Deli, koja nam donosi nekoliko novih prefinih slanih i slatkih poslastica. S obzirom kako se bliži Uskrs, a s njime i planiranje svečanog blagdanskog jelovnika, glavna zvijezda među proljetnim novitetima je pinca ili sirnica, odnosno tradicionalni uskršnji kruh. Tajna pince s Noel B&D potpisom je u homemade džemu od naranče kao i u prirodnom kvascu. Nakon zamijesa i oblikovanja ostaje na hladnoj fermentaciji preko noći, a bitno je još istaknuti kako je dodatno  obogaćena rumom, vanilijom i maslacem. Uz pincu, tu su još i sočna babka i klasična makovnjača, deserti koji će na najbolji mogući način upotpuniti blagdanski stol. Pinca je u prodaji od 20.03., a postoji mogućnost izvršenja pred rezervacije, uz plaćanje isključivo na Bread and Deli prodajnim lokacijama.

Foto: Danko Šimunović

Desert koji osvaja na prvi pogled, a potom i okus, nedvojbeno je lemon pound cake, s kremom od yuzu-a i bijele čokolade, džemom od crvenog ribizla i mentom. Savršen slatki zalogaj za prve proljetne dane, i taman sladak te nevjerojatno sočan i mekan, ovaj kolač pravo je utjelovljenje pojma umami.

Foto: Danko Šimunović

Kroasan u toploj sezoni dolazi u slanoj verziji, s kvalitetnom šunkom, sirom i namazom s hrenom. Izuzetno lagan, a opet zasitan, bit će idealan odabir za proljetni ručak na klupici u parku, s pogledom na zelenilo.  Na prvi pogled jednostavan, kroasan je kompleksan proizvod, jer izvana mora biti hrskav, a iznutra sočan i savršeno prozračan, stoga su dugo radili na njegovoj recepturi, kako bi bio poput najfinijeg kroasana kojeg možete pojesti u Francuskoj. Prilikom izrade koriste visoko kvalitetan maslac iz Francuske, s čak 86% masnoće, što mu daje onaj poseban okus.

Foto: Danko Šimunović

Slani zalogaji uključuju čak dva nova sendviča, među kojima će svatko naći svog favorita. Za vegetarijance i ljubitelje zdravog načina života tu je sendvič s hummusom, koji se sastoji od šnite aromatičnog raženog kruha, s bogatim namazom od slanutka, upotpunjen pickled mrkvom i krastavcima, uz mini spicy kick, dok će oni skloniji mesu izabrati foccaciu sa vrhunskom toskanskom salamom, sirom i namazom. Sve navedene proizvode možete pronaći na zagrebačkim prodajnim lokacijama Popa Dukljanina 1 i Masarykova 23, kao i na Woltu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije