Food film festival

Pet razloga zašto do kraja tjedna trebate posjetiti ovaj zagrebački park

04.09.2024.
u 09:54

Od najljepšeg zagrebačkog parka Zrinjevac koji mu je bio dom 7 godina, do Parka dr. Franje Tuđmana ovaj je projekt među prvima udario temelje street food festivala, ulične hrane i obiteljskog uličnog okupljanja u parkovima. Filmovi pod zvijezdama i piknik na otvorenom i danas su, 10 godina poslije, savršen bijeg od gradske ludnice i svakodnevice koji rado posjećuju tisuće posjetitelja

Zadnji tjedan prije početka nove školske godine odlična je prilika da još malo uživamo u ležernoj ljetnoj atmosferi. Park dr. Franje Tuđmana do kraja tjedna domaćin je desetog izdanja projekta „Food Film Festival by Coca Cola“. Kroz ovih deset godina, ovaj je projekt kako građanima Zagreba, tako i brojnim turistima poklonio preko 100 projekcija kultnih i filmskih uspješnica, mnogih nagrađenih Oscarima, zatim brojne filmove koje slave hranu te dječije klasike.

Od najljepšeg zagrebačkog parka Zrinjevac koji mu je bio dom 7 godina, do Parka dr. Franje Tuđmana ovaj je projekt među prvima udario temelje street food festivala, ulične hrane i obiteljskog uličnog okupljanja u parkovima. Filmovi pod zvijezdama i piknik na otvorenom i danas su, 10 godina poslije, savršen bijeg od gradske ludnice i svakodnevice koji rado posjećuju tisuće posjetitelja.

Jučer se pak, u sklopu Food Film Festivala Zagreb, održala i  „Metro kulinarska radionica“. Na radionici su sudjelovala tri vrhunska šefa s Food Film Festivala: Duje Pisac, Vedran Stojanac i Dino Bebić. Oni su pripremali neka od najukusnijih domaćih, starih i retro jela, a svi okupljeni mogli su kušati ne samo njihove delicije već i hranu i piće na kućicama koje su zaista pokazale još jedom zašto Zagrepčani vole ovakve street food manigestacije. Bitburger je oduševljavao svojim custum burgerima, Smash ima sjajne tortilje, Kužina odlična pileća krilca, a ljubitelji bao bunsa imaju priliku probati jedne od boljih u gradu i sve to po korektnim cijenama.

Po viđenom, od pića, gosti najradije biraju neke od koktela kao osvježenje prije projekcije samog filma. Uz filmove i vrhunske ugostiteljske kućice tu je i dodatni zabavni program, nastupi DJ-a i razne aktivnosti i radionice. Iskoristite zadnji tjedan bez velikih obveza za dolazak na Tuđmanac, nećete biti razočarani.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije