fantastičan dizajn

Pet lokacija, pet senzacionalnih interijera - ljetni Chanel butici prava su poslastica

Chanel
18.06.2024.
u 16:34

Krenimo redom, od kultnog butika s Francuske rivijere pa sve do najnovijeg člana obitelji - butika na Mykonosu kojem je ovo druga godina poslovanja

Sezonski butici prava su poslastica za turiste, a ove godine Chanel ih ima na pet lokacija. Neke su već tradicionalne, a neke to tek postaju, ali svima je zajedničko to da su pravi arhitektonski i dizajnerski biseri. No, krenimo redom, od kultnog butika s Francuske rivijere pa sve do najnovijeg člana obitelji - butika na Mykonosu kojem je ovo druga godina poslovanja.

Saint-Tropez - nezaobilazna postaja

Foto: Chanel

Butik Chanel Saint-Tropez vraća se u srce Ville La Mistralée. Nakon opsežne obnove koju je vodio arhitekt i dugogodišnji suradnik Peter Marino, ova je povijesna rezidencija pretvorena u stalni postav. Butik će se otvarati svake godine, tijekom ljetne sezone, kako bi predstavio najnovije kolekcije. Ovo kultno mjesto više je od dućana jer odiše duhom prave kuće za odmor. Fasada sa zelenim kapcima, krem ​​zidovima i antracit sivim ogradama, kombinira kodove kuće Chanel  i tipične boje Saint-Tropeza. Ljetna vila i njezin stakleni krov otvaraju se prema mediteranskom vrtu, ribnjaku i kućici uz bazen.

Ovo novo utočište u Tropezu dizajnirano je tako da podsjeća na La Pausu, vilu smještenu u Roquebrune-Cap-Martinu koju je u potpunosti dizajnirala i uredila Gabrielle Chanel i koja zauzima posebno mjesto u povijesti brenda.

Capri - luksuz i na odmoru

Foto: Chanel

Sezonski butik na Capriju, u prestižnoj ulici Via Vittorio Emanuele potpuno renoviran za ovu sezonu. Elegantan i gostoljubiv prostor ugošćuje konfekcijske kreacije, obuću, torbe i modne dodatke iz kolekcije proljeće-ljeto 2024. kao i liniju Coco Beach i kolekciju Métiers d'art.

Bodrum - prava zvijezda

Foto: Chanel

U sklopu hotela Mandarin Oriental Hotela u Bodrumu smjestio se i potpuno renoviran Chanelov butik. To je, zapravo, kubični modernistički ljetni paviljon koji se  besprijekorno uklapa u prirodno okruženje, sa širokim panoramskim pogledom na Egejsko more, kao i na hotelski bazen i zelene vrtove. Izrađena od lokalnog sedrenog kamena, zgrada ima simbolično dvostruko C na krovu, asocirajući na sletište za helikopter, te je opremljena brojnim prozorima i dvostrukim vratima koja propuštaju sunce i morski povjetarac. Dodatno podižu raspoloženje privatni balkon i prostrana terasa do kojih se može doći isključivo preko butika, a  opremljeni su vanjskim sofama kako bi se gosti mogli zavaliti i opustiti.

Mykonos - velika uspješnica

Foto: Chanel

Nakon uspjeha prve godine, Chanel ponovno otvara svoj sezonski butik u srcu luksuzne trgovačke destinacije u Mykonosu. Butik se prostire na 142 četvorna metra na dvije razine, utjelovljujući kultnu grčku arhitekturu kroz svoj kubični dizajn i bijele zidove. Interijer u neutralnim tonovima poseban je po zidovima obučenima u tvid, tkaninu po kojoj je ova modna kuća poznata. Vitrine od mutnog stakla boje jantara i ogledala u punoj veličini pojačavaju prirodno dnevno svjetlo trgovine.

Hamptons - kultna zgrada

Foto: Chanel

Ponovno je otvoren i sezonski butik u East Hamptonu.Tradicionalna znamenita zgrada od sive šindre ponovno je zamišljena kao savršena pariška ljetna fantazija. Na dva kata, butik nudi ručne torbice, sitnu kožnu galanteriju, dodatke, satove, nakit...Vani će se tijekom ljeta za zabavu koristiti veličanstveni Hamptons Garden. Dekor je svijetao i ljetni, oslanjajući se i na duh Hamptonsa i na bezvremenske kodove kuće Chanel, uključujući amblematičnu crnu, bijelu i zlatnu paletu boja, a elegantan dizajn sinonim je za vječno modernu privlačnost Mademoiselle Chanel.Privlačan dizajn butika asocira na profinjenu udobnost i opušteni osjećaj glamura. Podovi obojeni u mat crno i bijeli zidovi naglašeni su tepisima od tvida i evociraju legendarnu adresu 31 rue Cambon u Parizu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije