uređenje doma

Pet ključnih koraka uz koje vaši kuća ili stan postaju - dom!

pastelni dnevni boravak
Promo fotografija
21.08.2020.
u 12:04

Ako ste u fazi uređenja i opremanja svoje nekretnine, ovi savjeti pokazat će vam se kao zlata vrijedni

Kada govorimo o uređenju prostora jako je bitno voditi računa o dojmu koji želimo postići. Uređujete li kuću ili stan za sebe i svoju obitelj, postoje ključne stavke koje neki prostor čine  - domom. Ako ste u fazi uređenja i opremanja svoje nekretnine, ovi savjeti pokazat će vam se kao zlata vrijedni.

Foto: arhiva

Od odabira boja za zidove, preko namještaja pa sve do detalja, brojne su stavke o kojima valja voditi računa pa krenimo redom...

Neka bude po vašem

To je vaš dom i u njemu vrijede vaša pravila što znači da trendovi mogu, ali i ne moraju naći mjesto u njemu. Ako ste ljubitelj klasike držite se svog stila, dajte osoban pečat svakom kutku i ključno, pobrinite se da prostor nije sterilan.

Foto: Shuterstock

Tragajte za inspiracijom

Danas, kad je svijet globalno selo, inspiracija je na svakom koraku - portali, magazini, društvene mreže nude zaista brojne ideje, na vama je da nađete ono što je u vašem stilu i slobodno - prekopirate!

Razmislite o bojama i materijalima

Možda je neka boja popularna, ali ako vam se ne uklapa u vašu estetitku nećete biti zadovoljni njome. Birajte boje i materijale koji vas smiruju i koji će u vašem prostoru stvoriti ugodno atmosferu. Ako biste ipak željeli eksperimentirati s bojom, pokušajte s tapetom ili samoljepljivim aplikacijama - lako ih je ukloniti ako niste zadovoljni!

Foto: Lesnina

Pazite na dimenzije

Većina pogriješi s pretrpavanjem životnog prostora, i ovdje vrijedi ona "manje je više". Komadi namještaja trebaju biti prilagođeni prostoru, a prostor treba "disati" odnosno ne smije biti zakrčen. Prije kupnje namještaja dobro izmjerite sve lokacije na koje mislite postavljati namještaj kako biste znali što tražiti!

pastelni dnevni boravak
1/5

Osobni pečat

Kad ste odabrali boje zidova i namještaj, vrijeme je za finalno ušminkavanje - lampe, lusteri, tepisi, slike, biljke...sve su to elementi koji prostoru daju karakter i šarm, a uz to govore o vama i vašem karakteru.

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije