uređenje doma

Pet ključnih komada za dom koje se isplati kupiti na sniženju

ankica dnevna soba
Promo
29.12.2021.
u 09:53

Stvar na kojoj se mnogi "poskliznu" svakako su dimenzije. Da, svi želimo puno prostora za izležavanje u dnevnom boravku, ali kauč i garnitura ne smiju biti preglomazni kako ne bi ugušili prostor

Sezonska sniženja prilika su da opremite dom odličnim komadima po znatno povoljnijim cijenama. No, kao i s odjećom i obućom, i pri kupnji ključnih komada za dom pametnije je uložiti u kvalitetnije i vječne komade umjesto u one koji su trenutno u trendu. Kako bismo vam olakšali tu potragu donosimo listu od pet ključnih komada u koje se isplati uložiti, posebno sad kad im je cijena snižena.

Foto: IKEA

1. Vrhunska rasvjeta

Možda vam se na prvu ne čini toliko bitnom, ali rasvjeta je vrlo bitan detalj u domu. Ne samo zbog svoje funkcije već i zbog dojma koji ostavlja u prostoru. Dobro odabrana rasvjeta prostor diže na posve novi nivo. Ovisno o stilu uređenja odaberite raskošan luster, ali nemojte zanemariti ni moć sekundarne rasvjete. Stolne i podne lampe s pravom uživaju status kultnih komada u domu. Ne morate nužno posegnuti za skupim dizajnerskim rješenjima, danas ima odličnih komada po vrlo povoljnim cijenama, posebno na sniženju.

Lesnina Welnova kuhinja
Foto: Lesnina

2. Kvalitetna kuhinja

Pri uređenju doma ovo je stavka koja je jedna od najskupljih, ali definitivno je riječ o namještaju na kojem se ne bi trebalo štedjeti. Kuhinja treba biti kvalitetna kako bi bila dugotrajna i spremna na sve izazove koji ju čekaju. Uložite u dobre okove, u kvalitetnu radnu ploču, a zafali li vam novca uštedjeti možete na frontama. Pri izboru kuhinje svakako mislite na funkcionalnost.

Foto: Mobel Land

3. Dobar kauč ili kutna garnitura

Kad birate ovaj komad namještaja razmislite o tome kakav život vodite, imate li malu djecu i/ili kućne ljubimce... Pri odabiru idelanog kauča važno je voditi računa o dimenzijama, boji, materijalu, udobnosti i samom dizajnu te uklapa li se u postojeće stanje i je li ga lako održavati. U trendu su već par godina baršunaste sofe, ali, iako lijepo izgledaju, možda nisu najbolji izbor za vlasnike kućnih ljubimaca jer se na njima vidi svaka mrljica i dlaka. Ista stvar vrijedi i za sofe ili garniture od tkanine. Čistima je najlakše održavati kožne komade, ali oni se neće uklopiti u svaki interijer. Stvar na kojoj se mnogi "poskliznu" svakako su dimenzije. Da, svi želimo puno prostora za izležavanje u dnevnom boravku, ali kauč i garnitura ne smiju biti preglomazni kako ne bi ugušili prostor. Radije odaberite dva manja kauča ili kombinaciju kauč i fotelja ako imate manji dnevni boravak.

Foto: screenshot/facebook

4. Ormar koji će trajati

I kod namještaja, posebno velikog koji mora podnijeti velik teret, a ormar to svakako jest, vrijedi ona narodna "koliko para toliko muzike" zato radije u startu uložite više pa ćete biti godinama mirni. Kvalitetni okovi i vrata koja su čvrsta važniji su od rasporeda unutar samog ormara, mislite na to kad se odlučujete na kupnju.

Foto: Promo

5. Tepih od prirodnog materijala

Ako jedan detalj ima moć transformacije prostora to je svakako tepih. Na sniženju trenutno možete pronaći vrhunske tepihe od prirodnih materijala koji će vam trajati godinama, ako ne i desetljećima i koji su, zahvaljujući klasičnom dizajnu, vječni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije