LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Moderna kuhinja Patricije Urquiole koju ćete odmah poželjeti!

Talijanski brand BOFFI naručio je od poznate španjolske dizajnerice modularnu suvremenu kuhinju. Pogledajte rezultat!
18. srpnja 2019. u 07:13 0 komentara 2723 prikaza
kuhinja patricija urqijola
Foto: patriciaurquiola.com
Pogledajte galeriju 1/2

Iako talentirana Patricia Urquiola diktira suvremene dizajnerske trendove i iako se čini da je uvijek korak ispred svih, svako 'iščitavanje' njezinih radova otkriva tradiciju i elemente oblikovnog i svakog drugog nasljeđa koje je sa sobom u Milano ponijela iz domovine Španjolske.

Ponekad su to svježi, jaki kolorit i raskošni, razgirani oblici, ponekad energični i strastveni temperament svojstven njezinim zemljacima ili pak utjecaj islamske kulture prisutan u nekim dijelovima Španjolske, a ponekad su to materijali koji podsjećaju na podneblje u kojem je odrasla.

kuhinja patricija urqijola | Autor : patriciaurquiola.com Foto: patriciaurquiola.com

Tako je i ovaj put: iako je u pitanju moderna, minimalistička modularna kuhinja naručena od poznatog talijanskog branda Boffi, kao glavna inspiracija dizajnerici je bila kuhinja njezina djeda. Kuhinja, koja će biti prikazana u rujnu na Festivalu dizajna London 2015. u izboru jednog od materijala insprirana je onom koje se Patricija sjeća iz djedove kuće - mat crnih metalnih okvira koji se koriste u obliku niza jedinica - zidnih nosača, polica i okvira.

kuhinja patricija urqijola | Autor : patriciaurquiola.com Foto: patriciaurquiola.com

Te metalne dijelove Patricija je upotrijebila i kako bi sakrila sve tehničke dijelove kuhinje, koji nam trebaju ali ne djeluju dovoljno estetski lijepo kada su na vidljivom mjestu. Na temelju ideje o 'skrivenom stroju' dizajn ove kuhinje uvodi integrirani kanal tj. rov koji diskretno pohranjuje sve tehničke djelove kuhinje - elektro, vodovodne instalacije te pruža i dodatni prostor za pohranu.

Otvorene police, specifične za starinske kuhinje, napravljene su također od crnoga metala i služe i kao viseći elementi koji se nekada nisu prakticirali. Također, Patricija ih je, vođena tradicijom, iskoristila kao zamjenu za zatvorene i otvorene ormare ispod pulta, koji se mogu kombinirati po želji.

>>Ovo su moderne kuhinje u koje ćete se zaljubiti

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.