Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Moderna kuhinja Patricije Urquiole koju ćete odmah poželjeti!

Talijanski brand BOFFI naručio je od poznate španjolske dizajnerice modularnu suvremenu kuhinju. Pogledajte rezultat!
18. srpnja 2019. u 07:13 0 komentara 2697 prikaza
kuhinja patricija urqijola
Foto: patriciaurquiola.com
Pogledajte galeriju 1/2

Iako talentirana Patricia Urquiola diktira suvremene dizajnerske trendove i iako se čini da je uvijek korak ispred svih, svako 'iščitavanje' njezinih radova otkriva tradiciju i elemente oblikovnog i svakog drugog nasljeđa koje je sa sobom u Milano ponijela iz domovine Španjolske.

Ponekad su to svježi, jaki kolorit i raskošni, razgirani oblici, ponekad energični i strastveni temperament svojstven njezinim zemljacima ili pak utjecaj islamske kulture prisutan u nekim dijelovima Španjolske, a ponekad su to materijali koji podsjećaju na podneblje u kojem je odrasla.

kuhinja patricija urqijola | Autor : patriciaurquiola.com Foto: patriciaurquiola.com

Tako je i ovaj put: iako je u pitanju moderna, minimalistička modularna kuhinja naručena od poznatog talijanskog branda Boffi, kao glavna inspiracija dizajnerici je bila kuhinja njezina djeda. Kuhinja, koja će biti prikazana u rujnu na Festivalu dizajna London 2015. u izboru jednog od materijala insprirana je onom koje se Patricija sjeća iz djedove kuće - mat crnih metalnih okvira koji se koriste u obliku niza jedinica - zidnih nosača, polica i okvira.

kuhinja patricija urqijola | Autor : patriciaurquiola.com Foto: patriciaurquiola.com

Te metalne dijelove Patricija je upotrijebila i kako bi sakrila sve tehničke dijelove kuhinje, koji nam trebaju ali ne djeluju dovoljno estetski lijepo kada su na vidljivom mjestu. Na temelju ideje o 'skrivenom stroju' dizajn ove kuhinje uvodi integrirani kanal tj. rov koji diskretno pohranjuje sve tehničke djelove kuhinje - elektro, vodovodne instalacije te pruža i dodatni prostor za pohranu.

Otvorene police, specifične za starinske kuhinje, napravljene su također od crnoga metala i služe i kao viseći elementi koji se nekada nisu prakticirali. Također, Patricija ih je, vođena tradicijom, iskoristila kao zamjenu za zatvorene i otvorene ormare ispod pulta, koji se mogu kombinirati po želji.

>>Ovo su moderne kuhinje u koje ćete se zaljubiti

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.