NJEŽNO

Pastelna skandinavska oaza u Vijetnamu

Imade pastel
03.06.2017.
u 08:06

Ako ste mislili da je bijela boja ekskluzivna za skandinavski stil, prevarili ste se

Skandinavija s malim zaokretom se uvukla u Vijetnam! Tako bismo mogli ukratko opisati ovaj maleni stan uređen u skandinavskom stilu koji je smješten u najvećem vijetnamskom gradu Ho Ši Minu. Kada govorimo o nordijskom ili skandinavskom stilu, većini se pred očima prikaže bijela boja i monokromnost, no to ne mora nužno biti slučaj. Skandinavski stil dozvoljava i upotrebu (trenutno vrućih) pastelnih boja kako bi se dobio osjećaj topline i nježnosti doma.

Ovaj stan od 62 četvorna metra uređen je tako da u njemu prevladavaju geometrijski uzorci i pastelne boje. Svijetla siva boja, roza, i tirkizno-zelenkasta idealno se slažu s bijelom, koje je iznenađujuće malo. Upravo se korištenjem različitih boja u malim količinama i ocrtavanjem geometrijskih elemenata dobije osjećaj dinamike u prostoru, koji nije prenaglašen i ne preuzima atmosferu.

Foto: Imade pastel

Neizbježni trokutići na tepihu govore nam kako je ovaj stan u potpunosti skandinavski! Kauč koji stoji na uskim nogama, dvobojni stolići u dnevnom boravku s jednako tankim nogama, pa čak i rozi element za televizor osiguravaju osjećaj prozračnosti, lakoće i preglednosti stanu. Iako su ovo sve elementi namještaja koji nisu dimenzijama veliki, pametnim odabirom tankih noga na kojem počivaju prostorija se oslobađa teškog osjećaja natrpanosti.

Foto: Imade pastel

Retro pećnica sjajno se slaže s pastelnim nijansama u kuhinji. Tirkizna boja koja naginje nijansi graška naglašena je kuhinjskim komadima prljavo roze boje koji se savršeno nadopunjuju koloritom. S druge strane, gornji ormarići koji su obojeni bijelo daju kuhinji osjećaj lakoće i prostranosti, a također azbijaju pastelnu temu cijelog stana.

Foto: Imade pastel

Upotreba prirodnih materijala dodatno naglašava kako je riječ o skandinavskom stanu, a biljke u svakom kutu podcrtavaju skandinavsku devizu sjedinjena s prirodom i opuštanja u oazi doma.

Foto: Imade pastel

Zavirite u našu foto-galeriju po još slika ove divne skandinavske priče u Vijetnamu:

1/10

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije