Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Passarola na Hvaru - mjesto koje će vas oduševiti!

Ovdje caruje chef Igor Obradović, koji kreira tradicionalna dalmatinska i mediteranska jela s dodatkom suvremenosti, spravljena od lokalnih, svježih i organskih namirnica
11. srpnja 2018. u 08:30 0 komentara 42 prikaza

Hvar već godinama slovi kao jedno od najpopularnijih ljetnih odredišta u Hrvatskoj. Ovaj mondeni otok, kojeg mnogi nazivaju hrvatskim St. Tropezom, može se pohvaliti najvećim brojem sunčanih dana u godini, bogatom poviješću, prekrasnom okolinom i azurnim, kristalno čistim morem. Stoga uopće ne iznenađuje, što ovaj mali komadić raja u Jadranskom moru, redovito pohode znatiželjni posjetitelji iz čitavog svijeta.

 | Autor :

Jedno od najljepših mjesta na otoku, omiljena gastro destinacija istinskih foodie-ja i gurmana, nalazi se u samoj staroj jezgri, a zove se – Passarola. Ovaj poznati hvarski restoran već od svog otvorenja u samom je vrhu domaće gastroscene, ponajprije zahvaljujući sjajnom i briljantno osmišljenom meniju, pomalo osebujnim, no iznimno maštovitim i suvremenim, hrabro spajajući tradicionalne okuse Hvara u modernoj izvedbi. Ovdje caruje chef Igor Obradović, koji kreira tradicionalna dalmatinska i mediteranska jela s dodatkom suvremenosti, spravljena od lokalnih, svježih i organskih namirnica.

 | Autor :

Tako u Passaroli primjerice možete kušati Pojorski bronzinić (tradicionalno jelo koje sljubljuje grahorice sa morskim glavonošcima), ribarski lonac (nevjerojatno aromatično jelo spravljeno od jastoga, škampi te školjkama  s tagliatellima) ili pak tuna steak u sezamu, poslužen uz kremu od avokada, marinirane tikvice i sušene mini rajčice. Uz spomenute delicije izvrsno se sljubljuju fantastična hvarska vina poput Agera, Plavca malog  Grand cru od Plenković i zaboravljena dalmatinska vina, sorte poput Trnjaka, Plavke, Zlatatice, Pribidraga. Sva ova prekrasna vina već su unaprijed uparena sa hranom iz jelovnika. 

 | Autor :

Baš poput jela koji izlaze iz njegove male tvornice - kuhinje, dizajn interijera samog restorana također je osmišljen kao kombinacija modernog i tradicionalnog, gdje stoje nadaleko poznati brački kamen nasuprot modernim staklenim terasama i ambijentalnom osvjetljenju. Passarola je dugo bio poznat primarno kao isključivo restoran, međutim, pred dvije godine doživio je pravi stilski procvat: osvanula je nova, proširena terasa, a restoran je dobio i jedan odličan novitet – vrhunski dizajniran podrum, koji se pretvorio u noćni klub te tako postao nezaobilazna stanica u ludom ljetnom noćnom provodu. Odlični autorski ljetni kokteli, ritmični house zvukovi i cjelonoćna zabava samo su djelić atmosfere noćnog kluba Passarola.

 | Autor :

Stoga, ukoliko vas ovog ljeta put odnese do ovog magičnog otoka, ne propustite priliku posjetiti jedan od njegovih najboljih restorana. Svim zaljubljenicima u dobru “spizu”  i probrana vina, Passarola će pružit nezaboravno gastronomsko iskustvo, doživljeno u jedinstvenom ambijentu sazdanom od bračkog kamena i 500 godina starih zidina, uz mali dodatak vrhunskog ljetnog party-ja.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.