mračnije nijanse

Ovu boju u 2022. viđat ćemo posvuda, evo kako ju uklopiti u interijer

Zara Home
05.01.2022.
u 06:53

Nije tajna da se bojama u prostoru stvara atmosfera, a velika je zabluda da tamnije nijanse nisu dobar izbor za mali prostor - jesu, ali umjereno

Posljednje dvije godine neutralne nijanse u potpunosti su zagospodarile interijerima, do te mjere da su boje gotovo pa nastale, ali nova kalendarska godina znači i nove trendove, a jedan od njih je, svakako, povratak boja u interijere. I iako je boja godine ljubičasto-plava, cool imena Very Peri, teško je povjerovati da će preuzeti primat od neutralnih tonova.

Foto: Zara Home

Ako je i vašem domu baza neutralna paleta boja i plava vam se nikako ne uklapa u kolorističku shemu, prema viđenom u prvim ovogdišnjim kolekcijama za dom, imamo nekoliko prijedloga za unošenje boje u prostor.

Foto: Zara Home

Prvi izbor, i boja koju ćemo viđati posvuda je  - smeđa. U svim svojim nijansama ona se izvrsno nadopunjuje s neutralnom paletom boja, a ovisno o količini u kojoj ju dodate u prostor, stvorit će željenu atmosferu. Ono što se smeđom postiže svakako je toplina, posebno ako je u kombinaciji s drvetom.

Foto: Zara Home

Ako imate manji prostor, također ne morat zazirati od smeđih nijansi. Jedna od najčešćih zabluda pri uređenju interijera je da tamnije nijanse nisu prikladan izbor za male prostore - jesu, ali umjereno, kroz detalje.

Foto: Zara Home

Brend Zara Home u 2022. zakoračio je prilično hrabro, nudeći raznovrsne konkretne komade namještaja kao i brojne detalje za uređenje doma. Svoju neutralnu paletu nadogradili su upravo smeđim tonovima i detaljima u kombinaciji zelene i smeđe koje zajedno ostavljaju dojam profinjenog prostora.

Foto: Zara Home

Ako ste hrabriji, i željni promjene, predlažemo da u neutralnu paletu ubacite, uz spomenute plavu i smeđu i neku jarku boju. Pink vaza ili stolnjak u boji ili šarenom uzorku mogli bi vas momentalno izvući iz depresije karakteristične za siječanj, posebno nakon što uklonite sve blagdanske ukrase iz doma.

Foto: Zara Home

I, nemojte zaboraviti na zidove, oni će u svim nijansama smeđe prostoru dati intimniji karakter. Ako se bojite da će biti pretamno, odaberite samo jedan zid.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije