uređenje doma

Ovo su 4 ključne stavke pri uređenju dnevnog boravka, ima li ih vaš?

H&M Home
21.10.2020.
u 09:10

Kako biste stvorili ugodan i udoban prostor s kojim ćete se ponositi, stručnjaci ističu, potrebno je voditi računa o četiri bitna faktora

Bez obzira na to uređujete li tek svoj dom ili ste se samo zaželjeli promjene u svom "starom", najviše glavobolje mnogima zdaje upravo uređenje dnevne zone, točnije i preciznije dnevnog boravka. Kako biste stvorili ugodan i udoban prostor s kojim ćete se ponositi, stručnjaci ističu, potrebno je voditi računa o četiri bitna faktora.

Foto: shutterstock

1. Rasvjeta igra važnu ulogu

Osim prirodnog svjetla koje je, dakakao, dobrodošlo u što većim količinama, za stvaranje atmosfere u dnevnom boravku ključna je rasvjeta - kako centralna (luster, plafonjera) tako i ambijentalna (podne, stolne lampe). Pokušajte staviti nekoliko rasvjetnih tijela, različith nivoa na nekoliko lokacija kako biste dobili toplinu i intimniju atmosferu. U meodernim domovima često se spuštaju stropovi i ugrađuje LED rasvjeta. Kako je ona sama po sebi mrvicu hladnija potrebno joj je dati protutežu podnim i stolnim lampama.

Foto: shutterstock

2. Kutne garniture su prošlost

Iako su iznimno praktične, kutne garniture više nisu toliki hit u interijerima. Za stvaranje moderng dnevnog boravka umjesto kutne garniture birajte trosjed, dvosjed i fotelju koje ćete strateški rasporediti u prostoru (nikad skorz do zida) i začiniti odabirom hrabrog tepiha. Poigrajte se slobodno stilovimai bojama, nitko ne misli da kupite set iz iste kolekcije, štoviše, poželjno je pomiješati različite stilove, boje i uzorke...

Foto: Promo fotografija

3. Zavjese i dekori

Slojevitost je ključna za stvaranje dobre atmosfere i ugodnog prostora - prozračne zavjese ukomponirajte s raskošnim dekorima, mogu biti i jednobojni, ali svakako vodite računa da su od kvalitetnih materijala. Odlično će poslužiti kao zaštita od neželejnih pogleda, ali i kao izolacija.

Foto: screenshot/facebook

4. Boje zidova

Ako ste trenutno okruženi bijelim zidovima, i ne želite ih mijenjati, pobrinite se da ih ukrasite atraktivnim detaljima te s hrabrijim bojama, a kao ste otvoreni za promjenu, ali ipak ste ziheras, odaberite sivu bar za jedan zid. Oni hrabriji prigrlit će trend moćnih tapeta u jarkim bojama i hrabrim uzorcima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije