LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Svijet noviteta

Ovih 7 genijalnih trendova želimo već danas u svojoj kuhinji

Neki materijali koji su godinama bili zaboravljeni vraćaju se u velikom stilu, ali na posve nov način obrade i primjene
27. veljače 2021. u 07:00 0 komentara 15799 prikaza
moderne bijele kuhinje
Foto: Thinkstock

Udobnost i povezanost u kuhinji nikada nisu bili bitniji. Stoga ne čudi da su se i u ovom segmentu uređenja doma pojavili novi, odnosno vratili pomalo zaboravljeni trendovi. Ovih sedam koje vam predstavljamo došli su da bi ostali, preciznije, predviđamo im dugotrajnu popularnost u kuhinjama diljem svijeta.

record kuhinje lesnina | Autor : Promo fotografija Foto: Promo fotografija

1. Veliki povratak drva

Prirodno drvo jasena, koje daje rustikalnu suvremenu vibraciju odličan je izbor za kuhinju. Danas se koristi i obrađuje na moderan način, a svojom umirujućom bojom djeluje opuštajuće. Teksture i toplina ključni su elementi u kuhinji. Vidimo manje bijele boje koja posljednjih desetk godina dominira kuhinjama  i više bogatstva u ukupnoj paleti boja što omogućuje osobniji pristup uređenja kuhinje.

record kuhinje lesnina | Autor : Promo fotografija Foto: Promo fotografija

2. Prilagodljivi prostori

Pri uređenju kuhinje sve se više pazi na detalje, što kuhinje čini manje uniformiranima i više osobnim. Polako, ali sigurno, napušta se koncept uređenja kuhinje u skladu s poznatim trokutom (raspored peći, sudopera i hladnjaka), a zamijenjuje ga koncept koji zadovoljava pojedine potrebe kućanstva-  već ono što im najbolje odgovara. Klijenti najviše traže - funkcionalnost i prilagodba za svoju svakodnevnu rutinu. Sve češće centralno mjesto zauzimaju barovi s ​​kavom i sokovima.

crno bijele kuhinje | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

3. Dvostruki otoci

Više se ne traže otoci, sad se traže dvostruki otoci koji kuhinji osiguravaju dodatno spremište i pružaju više prostora za pripremu hrane i zabavu gostiju. Dvostruki otoci čine veliku razliku u kuhinjama i savršeno su okupljalište, ali imati mjesta za njih - to je istinski luksuz. Dodajemo na listu želja!

moderne bijele kuhinje | Autor : Thinkstock Foto: Thinkstock

4. Kraj gornjih ormarića

Zahvaljujući pojavi dvostrukih otoka, gornji ormari postali su ukrasna kategorija. Uklanjanjem potrebe za gornjim ormarićima, stvarara se kuhinja otvorenog koncepta, pravi produžetak dnevne zone zbog čega je i te kako važno imati što jasniji dizajn i što manje komada namještaja. Umjesto gornjih ormarića birajte otvorene police, ali pazite da ih ne pretrpavate.

moderne bijele kuhinje
1 / 11
Posuda za kuhanje na pari ujedno je i vrlo efektan detalj u kuhinji ili na stolu. Dio je nove Zara Home kolekcije, a košta 559 kuna

5. Pametnije kuhinje

Tehnički napredak više nije ograničen na medijske prostorije i zvučne sustave, već dokazuje da ozbiljna otkrića u kuhinji. Integrirani sustavi i opcije pametne tehnologije koji udovoljavaju načinu života krajnjih korisnika mijenjaju se iz dana u dan i sve su napredniji. Tehnologija je danas integrirana u većini uređaja, od pametnih slavina do pećnica kojima upravlja pametni telefon do jednostavnih ormarića za zatvaranje dodirom. Pametne su kuhinje danas zaista dio svakodnevice.

lesnina kuhinje Dieter Knoll | Autor : PROMO Foto: PROMO

6. Skriveni prostori

Sada postoji toliko opcija koje omogućuju uredan izgled cijele kuhinje, prije svega radne površine. Rotirajuće ploče koje sadrže spremište iza sebe, izvlačni mehanizmi koji će popuniti inače neiskorištena mjesta samo su neke od inovacija koje bi valjalo uključiti u dizajn kuhinje.

stan u kojem dominira beton | Autor : raddesign Foto: raddesign

7. Preispitivanje materijala

Mnogi materijali koji su godinama bili zanemarivani vraćaju se na kuhinjsku scenu, ali se kosrite na posve nove načine. Mesingane nape, bakrene ploče, drveni ormarići, oniks umjesto mramora, jedinstvena rasvjeta, sudoperi u različitim završnim obradama - toliko dobrih stvari. Odabir materijala najvažniji je dio dizajniranja luksuzne kuhinje. Budućnost predviša trendiješanih materijala kao što je beton pomiješan sa sjajnim prirodnim kamenom!

Za svakodnevnu inspiraciju pratite nas i na Instagramu!

Nova sezona U ovim kuhinjama poželjet ćete biti cijele dane jer su - fantastične! uređenje doma 12 modernih kuhinja - koju god da izaberete nećete pogriješiti! tekstil IZBJEGNITE IH Dizajneri interijera otkrivaju najveće greške koje možete napraviti prilikom uređenja doma

 

 

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.