moderan dom

Ovaj stan u zagrebačkoj novogradnji ima samo 32 kvadrata, doima se mnogo većim

PIXSELL
15.11.2022.
u 06:00

Evo i trikova i rješenja kojima je još štošta postignuto: krevet ima i police za knjige i veliko spremište, radni stol je i uzglavlje kreveta, a veliki ormar i garderoba i biblioteka u jednom...

Stan u novogradnji na zagrebačkoj Knežiji, površine 32 kvadrata, trebalo je funkcionalno osmisliti, a najvažniji projektni zadatak bio je gdje smjestiti radni prostor. Zadatak je povjeren kreativnom timu tvrtke Interrupt koja je izradila projekt i obavila cijelu adaptaciju po sistemu ključ u ruke. Posebna pozornost posvećena je multifunkcionalnosti prostora.

Foto: PIXSELL

Tako odmah pri ulasku u stan pogled pada na frontalni kameni zid koji odjeljuje ulazni prostor od dnevnog boravka, markira prostor ulaznog hodnika s garderobnim ormarom te daje velik i prepoznatljiv element prostoru. Iz tog ulaznog hodnika moguće je pristupiti svim ostalim prostorijama.

Foto: PIXSELL

Vlasnici je bilo jako bitno da dobije radni prostor koji se može izolirati od ostalih dijelova stana, ali i u odnosu na susjedne stanove. Tako je spavaća/radna soba dodatno zvučno izolirana, a namještaj je višenamjenski. A evo i trikova i rješenja kojima je još štošta postignuto: krevet ima i police za knjige i veliko spremište, radni stol je i uzglavlje kreveta, a veliki ormar i garderoba i biblioteka u jednom, postavljanjem blagovaonskog stola odjeljuje se dnevni boravak od kuhinje, ali služi i kao radna ploha kuhinje.

Foto: PIXSELL

Kupaonica i kuhinja optimizirane su tako da u relativno mali prostor stane sve što treba. U tri kvadrata kupaonice je veliki umivaonik s ugradbenim namještajem, perilica rublja ispod bojlera skrivenog u ormaru, viseći WC te prostrana tuš-kabina. Sofa u dnevnom boravku rađena je po mjeri i osim što se rasklapa u ležaj, ima dodatna spremišta. Ugodnoj atmosferi u stanu pogoduje idealna južna orijentacija te prozori i staklena stijena koja iz dnevnog boravka vodi na simpatičan balkon.

Foto: PIXSELL

Pri uređenju su prednost dobili nježni bijelo-bež tonovi koji naglašavaju prirodnu strukturu drvenog poda te djelomično kamenom obloženog zida koji prostoru daju identitet i prepoznatljivost.

Foto: PIXSELL

Bitnu ulogu igra i obilato korišteno i dobro promišljeno neizravno osvjetljenje koje pridonosi ugodnoj atmosferi te naglašava strukture prirodnih materijala. Kompletan namještaj rađen je po mjeri, projektiran prema zahtjevima vlasnice i mogućnostima prostora. Birani su suvremeni i moderni materijali, izdržljivi i trajni, a istodobno elegantni i lagani za održavanje.

1/19

Tako je i oblikovna izvedba radnog stola, koji formom podsjeća na klavir te u sebi sadrži i pomičnu ladicu za klavijaturu, istodobno i funkcionalno i prepoznatljivo rješenje.



 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije