Splitska priča

Ovaj stan je zanimljivim detaljima unio dašak glamura

Ovaj stan je zanimljivim detaljima unio dašak glamura
Foto: Liliana Lelas
1/6
26.09.2013.
u 13:02

Glamur prostoru dali su dizajnerska rasvjeta i neočekivani detalji

Pronaći mjesto za još jedan krevet, spojiti dio postojećeg i odabrati novi namještaj te cijelom stanu dati dašak glamura bio je zadatak pred kojim se našla dizajnerica interijera Liliana Lelas.
Uz te prve želje vlasnika, uređenje stana od 80 četvornih metara uključivalo je i temeljito uređenje dviju kupaonica. One su zablistale jednostavnošću odabranih kupaoničkih elemenata i kombinacijom boja keramičkih pločica.

Različiti tonovi smeđe i bež boje razbijeni su s nekoliko upadljivih detalja – crvenim jastucima, fototapetom s plavom podlogom, mrežastim zavjesama...

Tako je velika, roditeljska kupaonica u crno-srebrnim tonovima s upadljivim ali i elegantnim crvenim detaljima, a kupaonica uz momačku sobu ima plavo-srebrni štih.
Svjetlo s potpisom
Kuhinja je bila jedan od već postavljenih i zadanih elemenata u prostoru, a osvježena je otokom. Liliana Lelas ističe:
– Da prostor ne bude vizualno opterećen, dizajnirala sam otvoreni kuhinjski otok na kojem dominira i funkcionalna ali pomalo neočekivana lampa.

Crvena u interijeru dobrodošla je jer oživljava prostor i daje mu taj sofisticirani i senzacionalni izgled

Rasvjeta je inače bila jedan od glavnih interijerističkih zahvata u prostoru – kaže Liliana Lelas dodajući da je već u idejnom projektu zamislila kombinaciju ugradbene i klasično postavljene rasvjete.
Dva su posebno izabrana rasvjetna bisera - srebrni luster KTRIBE Phillipa Starcka s difuznim svjetlom, postavljen iznad stola za blagovanje i uvijek izazovni Caboche koje su zajednički dizajnirale Patricia Urquila i Eliana Gerotto. Sva druga rasvjeta s kristalnim staklom odabrana je iz kolekcije talijanskog dizajnera Aureliana Tosa.

Tonovi smeđe i bijele s nekoliko crnih naglasaka dio su kuhinjskog interijera

Biblioteka u interijeru dobila je dvostruku zadaću – svoju osnovnu funkciju ispunjava uz stol za blagovanje, dok je iza njezinih leđa stvoren miran i izdvojen kutak za željeni krevet. Danju je to idealno mjesto za slušanje glazbe i popodnevni odmor, a noću klasičan kut za spavanje.
Detalji za otkvačenost
Element glamura u interijeru, ali i otkvačenosti postignut je s nekoliko zanimljivih detalja. Ti detalji u interijeru nekako su postali prepoznatljiv potpis dizajnerice Liliane Lelas. Primjerice, na zidu dnevnog boravka postavljena je tapeta s motivima “utrobe” nekog stroja, jastuci na sjedećim garniturama, uz klasične motive, imaju print-otisak, a strogost interijera razbijena je zanimljivim policama, vrećom za sjedenje...


– S nekoliko neočekivanih detalja prostor dobiva i na zanimljivosti i originalnosti. Stoga nastojim u svaki prostor dodati takve elemente koji, pokaže se to odmah, čine razliku i prostor oplemenjuju dodirom vremena u kojem je uređivan – kaže Liliana Lelas.
Sve staklene površine u stanu zasjenjene su i mrežastim zavjesama Effe Italia.

NE PROPUSTITE: Ovaj zagrebački stan od 37 kvadrata vrvi genijalnim rješenjima!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije