Ne propustite

Otvoren Zagreb Design Week, dizajnerska postava je odlična!

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/6
08.05.2019.
u 10:34

U sklopu festivala međunarodni će žiri dodijeliti “ZGDW nagradu” na temu “Nova budućnost/Changing the Game”. Riječ je o jedinoj novčanoj nagradi za dizajn u Hrvatskoj, čiji nagradni fond iznosi 20.000 kuna

"Nova budućnost” tema je ovogodišnjeg, šestog izdanja Zagreb Design Weeka, koji je do 12. svibnja otvoren u Hali V. Tehničkog muzeja Nikola Tesla. I ove godine ova manifestacija okuplja ponajbolje dizajnerske proizvode na domaćem tržištu, od nakita do automobila, a prate je i razni drugi sadržaji, poput izložbi, instalacija i modnih revija, koji se organiziraju na brojnim gradskim lokacijama.

Sajamski dio, koji je ujedno i izložbeni i prodajni radnim danom radi od 14 sati, a vikednom od 11 sati. U sklopu festivala međunarodni je žiri dodijelio “ZGDW nagradu” na temu “Nova budućnost/Changing the Game”. Riječ je o jedinoj novčanoj nagradi za dizajn u Hrvatskoj, čiji nagradni fond iznosi 20.000 kuna, a tijekom festivala u Hali V postavljena je izložba finalista “ZGDW nagrade” na kojoj se mogu pogledati radovi svih finalista i nagrađenih autora natječaja.Ovogodišnje ZGDW nagrade dobili su Ivana Preiss za klupu za dojenje Heer, Petra Salarić za sustav dijeljenja hrane Fooda i glavnu nagradu Ines Vlahović za termičku ambalažu Seaweed Wrap.  U Tehničkom muzeju Nikola Tesla / Hala V u prizemlju se nalazi pop-up concept store s najbolje dizajniranim proizvodima na hrvatskom tržištu, od maještaja do mode i nakita, a na katu je pet izložbi. Najveće događanje u Hrvatskoj posvećeno dizajnu donosi niz predavanja, radionica, panele i filmskih projekcijea a osim toga, u vanjskom prostoru otvoren je i Dizajn park koji će posjetiteljima omogućiti druženje uz glazbu.

 
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Zagreb Design Week obilježava 100 godina Bauhausa, najutjecajnije škole za dizajn na svijetu, koja je postavila temelje dizajna kakav danas poznajemo. Predstaviti će se i troje hrvatskih studenata Bauhausa - dizajnerica tekstila Otti Berger, fotografkinja Ivanu Tomljenović Meller i arhitekt Gustav Bohutinski.

 
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Ove godine Zagreb Design Week kao državu partnera predstavlja Republiku Poljsku. Tako će se održati izložba “ABC poljskog dizajna” (The ABC’s of Polish Design) kojom se obilježava 100 godina dizajna u ovoj državi. Nadalje, “ZGDW concept store” ponudit će posjetiteljima najbolje dizajnirane proizvode na hrvatskom tržištu - od nakita i mode do namještaja i automobila. Ukratko, ovogodišnji Sajam nudi brojne zanimljivosti, svakako ga se isplati posjetiti...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije