novo u gradu

Otvara se novi Le Kolač Roberta Hromalića, u genijalno uređenom prostoru s predivnom terasom

Alexander Starbuck
03.05.2023.
u 10:41

Projekt uređenja prostora i terase potpisuju Tvrtko Topić i Tea Kličinović iz arhitektonskog biroa Arhikultura

Volite otkrivati nove okuse, uživati u ugodnim, pomno osmišljenim interijerima s prijateljima i obitelji, popiti na kraju radnog dana čašu finog vina ili se počastiti signature koktelom? Bistro Le Kolač u Parku kneževa prava je adresa. Kada bismo opisivali ideju Roberta Hromalića, kojom se vodio u osmišljavanju bistroa Le Kolač - bio bi to back to the roots.

Foto: Alexander Starbuck

Već 15 godina Robert Hromalić vrlo srčano i strastveno priprema prava gurmanska remek djela - dotaknuta prstohvatom čarolije, koja se osjeti već pri ulasku u atraktivan prostor u Branimirovoj 43. Osim unutarnjeg dijela, prostor dodatno oplemenjuje velika vanjska terasa, smještena u ugodnoj hladovini. Kraj nje je dječji park pa su ljudi malih nožica, kao i kućni ljubimci dobrodošli. Projekt uređenja prostora i terase potpisuju Tvrtko Topić i Tea Kličinović iz arhitektonskog biroa Arhikultura. 

Foto: Alexander Starbuck

Radno vrijeme lokala koji se otvara 9. svibnja je od utorka do nedjelje od 8 ujutro, kada možete uživati u jednom od ukusnih doručaka pa sve do 23 sata navečer. Sedam vrsta ručno rađenih/artisan kolača, četiri raznovrsna doručka i deset slanih jela “obojila” je kreativna kombinacija sastojaka, a zbog raskoši okusa i mirisa prave su gourmet umjetničke kreacije. Dostupne su i bezglutenske kao i vege opcije.

Foto: Alexander Starbuck

Sam prostor je zamišljen kao community zona, s vrlo udobnim foteljama i dvosjedima, kako bi gosti mogli promatrati pripremu njihovih poslastica. Uz 28 sjedećih mjesta u unutarnjem dijelu, još 78 osoba može uživati u ponudi na velikoj terasi. Posebno je interesantan način odabira željene hrane, jer ona se neće nalaziti u vitrinama, nego na lebdećim tanjurima kako bi posjetitelji mogli u punom smislu doživjeti određeno jelo ili slasticu. Tako će se istaknuti pomno osmišljen dizajn kolača, koji se uklapa u Hromalićevo viđenje moderne gastronomije. 

Foto: Alexander Starbuck

Želimo da gosti konzumiraju sve njima poznato u modernijoj verziji, međusobno dijele hranu te da se pritom osjećaju opušteno okruženi dragim ljudima, istaknuo je Robert Hromalić.

 

 

Imate li otvoren korisnički profil na Facebooku ili Instagramu?
Oba
Samo Facebook
Samo Instagram
Nijedan
Ukupno glasova:

Komentara 1

DU
Deleted user
14:42 05.05.2023.

To je jedno od onih mjesta u koja uđeš - neki izađu odmah jer ih se šokira cijenikom, a drugi stojički odtrpe plate ceh i više se ne vrate. Samo rijetki imaju sližbene kartice i duboki novčanik i želju da se vrate. Lijepo, skupo i vrlo brzo zatvoreno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije