LIVING - novosti iz svijeta interijera
Naslovnica Interijeri Dom iz snova

Možete li vjerovati da je ova velebna kuća nekad bila zapuštena farma?

U preuređenoj seoskoj kući stvoren je prekrasan dom u kojem se neprestano isprepliću tradicionalni, rustikalni elementi s modernim minimalističkim
29. svibnja 2020. u 07:00 0 komentara 8687 prikaza
stara farma švedska
Foto: fastighetsbyran.se
Pogledajte galeriju 1/25

Vikendicu ili kuću na selu obično zamišljamo kao interijer ispunjen rustikalnim namještajem od prirodnog drveta, toplim smeđim tonovima i prirodnim materijalima. I naša današnja junakinja, bivša farma u unutrašnjosti Švedske, ima takvih obilježja, ali ona definitivno ne dominiraju. Iznimka bi jedino bilo obilno korištenje drveta.

Stara kuća na selu, stara skoro stotinu godina posve je naime modernizirana te su vrlo hrabro u njoj kontrastirani tradicionalni i moderni materijali. Tako uz bok starim stropnim gredama i rustikalnoj keramici stoje betonski podovi i kamin, drvenom stubištu moderna i minimalistička crna kuhinja i elementi od inoksa, vintage svjećnjacima moderna metalna rasvjeta.

farma švedska | Autor : Fastighetsbyran Foto: Fastighetsbyran

Sav taj esktravagantni i istovremeno jednostavni miks nastavlja su i u eksterijeru - tradicionalno opremljeno unutarnje dvorište odnosno atrij dobilo je svoju modernu, hedonističku varijantu u prekrasnoj vanjskoj terasi s bazenom.

stara farma švedska | Autor : fastighetsbyran.se Foto: fastighetsbyran.se

Cijeli interijer, koji se prostire na 340 četvornih metara odiše stilom i impresivnim jedinstvenim konceptom koji je omogućio oblik atrijske kuće s unutarnjim dvorištem. Glavni i najveći dio kuće izlazi na bazen i u njemu se nalazi socijalna zona u prizemlju te jedna velika spavaonica i radna soba na katu.

stara farma švedska | Autor : fastighetsbyran.se Foto: fastighetsbyran.se

Unutrašnjost toga prostora sasvim je bila porušena da bi se na jednom njegovom dijelu sagradila drvena galerija na kojem se nalazi spavaonica i radna soba. Stepenište prema galeriji zanimljivo je koncipirano i počinje s bočne strane kamina i obavija se oko njega.

stara farma švedska | Autor : fastighetsbyran.se Foto: fastighetsbyran.se

U preostalom dijelu ove prekrasne farme, gdje su se nekoć nalazile gospodarske zgrade, sada su smještene dvije gostinjske sobe, zimski vrt te garaža i prostor za skladištenje – nešto poput nadzemnog podruma.

stara farma švedska | Autor : fastighetsbyran.se Foto: fastighetsbyran.se

kuća amerika s puno stila Sjajan minimalistički dom sa spektakularnim pogledom nekretnine Podignite cijenu svog doma u par poteza, jednostavnije je nego što mislite! kuća Poljska NEOBIČNO ZDANJE Velika adaptacija kuće iz 70-ih godina koja nas je oduševila
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.