OPLEMENJUJE I UMIRUJE

Jesenski make over: utoplite svoj dom ekološkim krznom

krzno u domu
Foto: Thinkstock
1/15
20.09.2020.
u 07:00

Rado biste svoj dom ukrasili krznom, no čini vam se odviše pompoznim, a usto previše volite životinje? Ne brinite, izvrsno se uklapa u svaki stil uređenja te umjesto prirodnog, možete nabaviti umjetno krzno

Tek unatrag nekoliko godina, otkako se vratilo u interijere, krzno nam se predstavilo u sasvim novom svjetlu. Dugo vremena bilo je rezervirano za odjeću i modne dodatke, da bi na velika vrata ušlo u domove. Ono što je mnoge privuklo tada krznu bila je mogućnost da umjesto prirodnog koristimo umjetni materijal. Dodatni plus eko materijalima jest da su jeftiniji od prirodnih.

Usto, stavljajući ga u moderne interijere, dizajneri su nam pokazali da se krzno uklapa u baš svaki stil uređenja - od tradicionalnog i rustikalnog pa sve do skandinavskog. Ako volite jednostavne, minimalističke ili pak vintage interijere, ne morate se bojati da ćete pokvariti svoj stan krznenim detaljima. Naprotiv! Komadi krzna u interijerima doista ne moraju djelovati luksuzno, pompozno ili pretjerano. Stvar je samo u tome koje ćemo uzorke i boje odrabrati s obzirom na svoj ukus i postojeće komade namještaja.

Foto: pixabay

Ako želite da vaš prostor bude topliji, krznom ćete to najprije postići. Meki i podatni krzneni komadi u vidu tepiha, jastuka, navlaka, podložaka za sjedenje i prekrivača ne samo da će utopliti svaki prostor i donijeti mu nužno potrebnu intimu, nego ga učiniti modernim i ljepšim. Krzno doista ima i svoju profinjenu stranu koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Foto: pixabay

Zbog svega toga idealno je za brzi makeover stana, naročito u zimskim mjesecima. Dizajneri predlažu bijelu ili bež boju za ovu sezonu te savjetuju da imamo u vidu umjerenost - u jednoj prostoriji sasvim je dovoljan jedan, eventualno dva krznena komada.

Foto: pixabay

Pazite da krzneni komadi budu u skladu s ostalim pokućstvom, te, ukoliko ih je više u prostoru, da ne miješate uzorke jer će izgledati prenapadno. Neka vam naša galerija bude prava krznena inspiracija!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije