gomilanje stvari

Osam razloga zbog kojih vam je garaža zatrpana nepotrebnim stvarima, evo plana kako joj vratiti primarnu funkciju

selidba
Thinkstock
26.03.2023.
u 07:00

Lako je dopustiti da se nered u garaži gomila dok zaboravljena sportska oprema, ostaci projektnog materijala i kutije prepune raznih stvari ne preplave prostor

Ako imate garažu ona vam, vjerojatno, služi ne samo za parkiranje automobila već i kao dodatno spermište. Mnogima se stoga događa da im garaža bude zatrpana svim i svačim i, nažalost, garaža često služi kao odlagalište stvari koje ne želite pohraniti negdje drugdje. Lako je dopustiti da se nered u garaži gomila dok zaboravljena sportska oprema, ostaci projektnog materijala i kutije prepune raznih stvari ne preplave prostor. Ako ste spremni vratiti garaži prvotnu ulogu, vrijeme je da započnete projekt čišćenja garaže. Ovaj zadatak organiziranja može se činiti zastrašujućim, pogotovo ako ste ga neko vrijeme odgađali.  Započnite s čišćenjem ovih osam stavki i stvorit ćete funkcionalan garažni prostor.

Foto: pixabay

Stara sportska ili fitness oprema

Sportska oprema i oprema za fitness najčešći su uzroci nereda u garaži. Ako je jedino za što se sprave koriste skupljanje prašine, vrijeme je da raščistite tu sportsku opremu. Za stvari koje su oštećene, istrošene ili zastarjele da bi se mogle koristiti nema spasa, odložite ih u reciklažno dvorište. One sprave koje su u dobrom stanju pokušajte prodati ili darovati.

Istrošeni alati

Stari ili pokvareni alati koje ne koristite zauzimaju dragocjeni prostor, nema smisla držati istrošene alate, stoga pogledajte što je moguće popraviti, a što treba otići u smeća. Dobro pravilo: Ako ste već zamijenili alat novim, vrijeme je da odbacite stari. Za alate koji i dalje rade, razmislite o donaciji.

Foto: pixabay

Stare dječje igračke

Bez obzira na to jesu li djeca odrasla ili jednostavno izgubila interes, igračke koje su ostavili mogu zauzeti dragocjeni prostor u garaži. Sve što želite zadržati spremite u lako dostupne kante, a drugo proslijedite. Nažalost, igračke je teško reciklirati jer se često sastoje od mnogo različitih materijala i dijelova koji se ne mogu lako odvojiti.

Foto: pixabay

Zaboravljeni blagdanski ukrasi

Garaža je zgodno mjesto za spremanje blagdanskih ukrasa koje koristimo samo u prosincu.  Ipak, nema potrebe čuvati potrgane svjetala lampice i razbijene kuglice. Sve što nije u top stanju - bacite.

Djelomično korištene boje i kemikalije

Pohranjivanje stare boje, proizvoda za čišćenje ili pesticida u garaži ne samo da zauzima prostor, već može predstavljati opasnost od požara i zdravstveni rizik. Sve boje ili kemikalije kojima je istekao rok trajanja ili su izgubile učinkovitost treba odmah zbrinuti. Budući da se ti predmeti obično smatraju opasnim otpadom, ne možete ih jednostavno baciti u smeće. U

Foto: pixabay

Stari namještaj

Ne gomilajte stari namještaj, ako ste ga odlučili zamijeniti novim znači da vam više ne treba. AKo je u dobro stanju prodajte ga ili donirajte, ako nije, zovite glomazni otpad.

Ostaci građevinskog materijala

Ako i godinama nakon završetka radova čuvate ostatke građevinskog materijala, vrijeme je da ga se riješite. Pokušajte ga upotrijebiti za neki drugi prijekt ili ga donirajte. Ako je u lošem stanju - bacite.

selidba
1/6

Stvari koje vam je žao baciti

Garaža je uobičajeno spremište za predmete koje ste očistili s drugih mjesta u kući. Ako u svojoj garaži još uvijek imate kutije ili vrećice sa stvarima od  posljednjeg čišćenja, vrijeme je da ih donirate, prodate ili bacite.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije